הכנתי עוגה בחושה עם פירות ופירורים פריכים – קינוח פשוט וטעים
שמתאים לסיום כל ארוחה חגיגית. הפירות משתלבים בעוגה ברכות מושלמת,
והפירורים מוסיפים קראנצ' עדין.
רוצים להפוך אותה למנה מנצחת? הוסיפו כדור גלידה מעל – חגיגה של טעמים!
רכיבים: לתבנית עגולה קוטר 26
150 גרם נטורינה רכה חתוכה לקוביות
200 גרם סוכר (1 כוס)
1 כפית תמצית וניל
1/2 כפית קליפת לימון מגוררת
3 ביצים גדולות בטמפרטורת החדר
1/2 1 גביע מעדן אלפרו בטעם וניל
200 גרם קמח רגיל
75 גרם קמח שקדים
1 כפית אבקת אפייה (5 גר')
קורט מלח
200 גרם אוכמניות קפואות
2 שקיות סוכר וניל
פירורים:
150 גר' קמח
75 גר' סוכר
100 גר' נטורינה
אופן ההכנה
מעבדים נטורינה רכה עם סוכר תמצית וניל וקליפת לימון בקערת המיקסר
ומקציפים כמה דקות עד לקבלת עיסה בהירה.
עוצרים את המיקסר, מנקים את הדפנות עם מרית ומוסיפים ביצים ומעדן אלפרו,
מקציפים עוד דקה עד לאיחוד. מוסיפים קמח, קמח שקדים, אבקת אפייה ומלח
ומערבבים ממש כמה שניות רק להטמעה.
יוצקים את הבלילה לתבנית. מיישרים
מערבבים את האוכמניות עם הסוכר ומסדרים על החלק העליון של העוגה.
מערבבים את חומרי הפירורים ומפזרים ע"פ האוכמניות
אופים בחום 165 מעלות כ – 45-50 דקות או עד שהעוגה מוכנה
וכשנועצים קיסם במרכז הוא יוצא יבש.
זהירות מאפיית יתר שתייבש את העוגה. כיוון שכל תנור אופה בעוצמות אחרות,
יש לשים לב לזמני האפייה שמתאימים לתנור שלכם. מקשטים באבקת סוכר ומגישים.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה