דפים

יום רביעי, 4 ביוני 2025

ארוחת פרגיות בתנור

 

יש משהו מנחם ומשמח בארוחה שמכינים  בתבנית אחת — כזו שממלאת את המטבח בריח טוב, 

לא דורשת מאמץ גדול, ונותנת תוצאה מרשימה בזמן קצר.

פרגיות הן בחירה נהדרת בדיוק למטרה הזו: רכות, סלחניות לבישול, ופתוחות לטעמים מגוונים.

הסוד? 

מרינדה עשירה שנותנת לנתחים להתרכך ולהתמזג עם כל שכבת טעם. 

מספיקות כמה שעות של השריה במקרר, והתנור כבר עושה את כל השאר.

הפעם בחרתי להכין ארוחה שלמה בתבנית אחת 

 נתחי פרגית עסיסיים שמתבשלים יחד עם ירקות ותוספת, סופגים את טעמי המרינדה, 

ומתאחדים לארוחה שכולה פשטות נהדרת וטעם גדול.




רכיבים:

8 סטיק פרגית


למרינדה:

5 כפות צ'ילי מתוק

5 כפות קטשופ 

5 כפות שמן זית 

5 כפות סויה 

5 כפות דבש או סילאן 

וזה הכל

ירקות:

שעועית ירוקה קפואה

בצלים פרוסים

קוביות תפוחי אדמה 

אופן ההכנה:

מבשלים את קוביות תפוחי האדמה במשך 15 דקות

מסננים ומתבלים במלח ופפריקה, שאר התיבול יגיע מהמרינדה של הפרגיות.

בתבנית מפזרים את הירקות



מניחים את הפרגיות מעל 



מעבירים לתנור לאפיה כ- 30 דקות בחום 190 מעלות




ושתהיה שבת מבורכת 




אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה