דפים

יום רביעי, 11 ביוני 2025

קדרת קציצות בשר ברוטב פטריות

 

השילוב של קציצות מטוגנות ורוטב פטריות עשיר הוא כזה שתמיד

 מחזיר אותי למטבח בנשימה עמוקה ועם ציפייה לביס הראשון.

 יש בו משהו כל כך מנחם, כל כך ביתי – כזה שפשוט אי אפשר להשתעמם ממנו. 

התוספת הקלאסית של אורז לבן תמיד יודעת לעשות לו כבוד,

 אבל הפעם בחרתי להוסיף טוויסט קטן – במקום קציצות רגילות, 

הלכתי על המבורגרים קטנים, שטוחים ועסיסיים, שיככבו בקדרה מהבילה ומרשימה.

 זו לא סתם עוד מנה – זו קדרה שכולה אהבה, ריח טוב שמתפשט בבית 

וטעימה שמרגישה כמו חיבוק.




רכיבים:

1 ק"ג בשר טחון

1 בצל

1/2 צרור פטרוזיליה

8 שיני שום

1/4 כוס שמן

כפית תבלין גריל

1/2 כפית כמון

כפית מלח

1/2 כפית פלפל שחור

רוטב :

2 בצלים

4-6 שיני שום

2 כפות אבקת מרק פטריות

2 כוסות מים

2 כפות פטרוזיליה קצוצה

אופן ההכנה:

כמו כל דבר, גם בבשר טחון אני מעדיפה לתבל את הבשר לפחות כמה שעות

לפני ההכנה, לתת לבשר זמן עם התבלינים, לספוג ולייצב את הטעמים.

ואז

לגלגל כדורים קטנים - בגודל כדור פינג פונג

להניח במחבת עם מעט שמן חם מאוד , לשטח טיפה ולטגן משני הצדדים.

להניח בצד.

בסיר מזהיבה 2 בצלים פרוסים

כשהבצלים זהובים מוסיפה את השום הכתוש לדקה ואז

את אבקת המרק, לערבב עם הבצלים

לצקת לסיר את המים, לתבל ולהביא לרתיחה, לבשל כ- 10 דקות

כעת להוסיף את הקציצות המטוגנות , לדאוג שיהיו מכוסות ברוטב

ולבשל עוד כ- 10 דקות

לבזוק פטרוזיליה קצוצה



ומה ליד? 

כי אם כבר חורשים סירים ומטגנים באהבה, אז בואו נלך עד הסוף. 

לצלחת הזו אני אוהבת להוסיף ירקות צלויים שמתכתבים עם הטעמים של המנה 

אבל גם מביאים איתם משהו רענן ומיוחד – 

כרוב אפוי עם ניחוח לימוני שמפתיע כל ביס, קישואים רכים בעשבי תיבול שמוסיפים צבע וקלילות,

 ופטריות פורטובלו בסגנון אסיאתי שנותנות קונטרה עסיסית ומתובלת.

השילוב של הבשר, הרוטב והירקות האלה יוצר צלחת עשירה, 

מאוזנת ומלאת אופי – בדיוק כזו שעושה חשק לפתוח שולחן ולקרוא לכולם לבוא.




אז אם גם לכם מתחשק לגוון את שולחן השבת 

או סתם לפנק ארוחה משפחתית באמצע השבוע – נסו את המנה הזו. 

קציצות קטנות עם נוכחות גדולה, רוטב שמלטף כל ביס, 

ותוספות ירק שלא גונבות את ההצגה – רק משלימות אותה.

וכמובן, אם הכנתם – אשמח לשמוע איך יצא! תייגו אותי או כתבו בתגובות,

 זה תמיד מרגש לדעת שהמתכונים שלי מגיעים גם למטבחים שלכם

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה