דפים

יום רביעי, 2 ביולי 2025

ירקות אפויים - קצת אחרת

 


יש משהו כל כך מספק בתבנית ירקות אפויים – גם בריא, גם צבעוני, וגם פשוט להכנה.
זו תוספת קלילה שמתאימה לכל ארוחה, מלאה בטעמים, ריחות וערכים תזונתיים.
הפעם שילבתי מגוון ירקות – כל אחד ימצא שם משהו שהוא אוהב 

ותיבלתי בויניגרט עדין שהוסיף למנה עומק וטוויסט מיוחד.
כמה דקות של הכנה, והטוב הזה נכנס לתנור.





  איזה ירקות?

מה שאוהבים

לקחתי 1 חציל

1 בטטה

2 פלפלים

2 קישואים

2 בצל סגול

ראש שום

תיבול:

2 כפות חרדל

כף דבש

כף סוכר חום

כף חומץ

3 כפות מים

1/4 כוס שמן זית

5 שיני שום כתוש

כפית מלח

פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:

אני מפרידה את הירקות באפיה, כי כל ירק זמן אפיה שונה, 



                                                                
                                                בחום 200 מעלות, 40 דקות ומוכן





10 תגובות:

  1. מה זה פש"ג?

    השבמחק
  2. פלפל שחור גרוס (משתמשים במטחנת גרגרי פלפל שחור)

    השבמחק
  3. הכל טוב ויפה נראה טעים נראה טוב מה הסיבה שאת משתמשת בתבנית חד פעמית אלומיניום הכי הכי לא בריא

    השבמחק
  4. אפשר בבקשה לפרט לכמה ירקות מספיקה כמות הרוטב. תודה

    השבמחק
    תשובות
    1. הוספתי את הכמות הירקות לרוטב שהכנתי

      מחק
  5. כמה זמן כל ירק בתנור?

    השבמחק
    תשובות
    1. זה תלוי בהעדפות אם אוהבים ירק נגיס או דווקא וול דאן, בסה"כ כ- 40 דקות

      מחק