דפים

יום רביעי, 30 ביולי 2025

מוקפצים ועם דגים

 



מוקפצים אני מכינה בלי סוף במגוון הרכבים, תיבולים, נודלס, אטריות אורז 

רק ירקות ופיסות עוף או בקר, אבל כזה- עוד לא היה

מוקפץ עם קוביות סלמון. תשעת הימים ודרושה ארוחה משביעה, 

אם אפשר מז'אנר הארוחות במחבת עוד יותר טוב

בקיצור, טעים, פשוט, זריז – כמו שאני אוהבת.




רכיבים:

600 גר' סלמון חתוך לקוביות

מרינדה: 2 כפות סויה

            1/3 כוס צ'ילי מתוק

             חצי כפית מלח

ירקות: 1 בצל סגול חתוך לשמיניות

           3 גזר חתוך לרצועות דקות

           2 פלפלים חתוכים לרצועות דקות

           1/4 כרוב חתוך לקוביות

           8-10 פטריות פרוסות

4-5 שיני שום כתושות

3-4 גבעולים ירוקים של בצל ירוק פרוסים

תיבול:

4 כפות סויה

1/3 כוס רוטב טריאקי

1/4 כוס רוטב צ'ילי מתוק

1/2 כפית מלח


200 גר' מקלוני אורז רוחב 3מ"מ לבשל במים מומלחים קלות

לסנן לשטוף ולגזור, כדי לקבל פיסות שמתערבבות בקלות 


אופן ההכנה:

לתבל את קוביות הדג ולהניח לספיגת טעמים לכמה שעות

לאפות בחות 215 מעלות למשך 20 דקות


להוציא מהתנור ולקרר.



לחמם מעט שמן בווק כמעט עד שמעשן, להתחיל לטגן את הירקות



מתחילים עם הבצל, מוסיפים את הכרוב, גזר ופלפלים ומערבבים מידי פעם.



כשהנפח יורד מעט וירקות מתחילים להראות התרככות

מוסיפים את הפטריות ל-3-4 דקות והשום 

מתבלים , מערבבים ומוסיפים את אטריות האורז




שוב מערבבים, מתקנים טעמים  ואחרי 1-2 דקות מוסיפים את קוביות הדגים, עם הנוזלים



מערבבים בזהירות, כדי שהדגים לא יתפרקו  2-3 דקות 

ומוכן

לפזר מעל בצל ירוק פרוס



                         קוביות סלמון, ירקות, מחבת – כל מה שצריך כדי לשכוח שאין בשר השבוע 



אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה