דפים

יום ראשון, 12 בפברואר 2023

בלונדיז שוקולד ובייגלה

 



אין על מתוק ומלוח באותו הביס ולכן כשראיתי את המתכון הזה אצל בתיה שורק ישר

הוספתי לרשימת הקניות בייגלה והדגשתי את המלח, שלא יביא לי פתאום , 

בפרץ בריאות כלשהו בייגלה עם שומשום.



את המתכון הזה פירוונתי כמעט בקלי קלות.

ומכיוון שגם השוקולד הבלונדי שיש לי הוא חלבי

מצאתי מתכון ברשת איך להכין כזה בפרווה.

400 גר' מטבעות שוקולד פרווה

30 גר' חמאת קקאו

בתבנית ולתנור בחום 130 מעלות

מידי פעם יש לערבב את השוקולד, לא להבהל מהגושישים

בסוף זה מסתדר, זה לקח לי בערך שעה עד שהשוקולד הזהיב קלות



ואז יצקתי לתבנית בגודל 33x23  על נייר אפיה והנחתי להתמצקות.



כעת חותכים לקוביות קטנות ושומרים לשימוש עתידי.



רכיבים: תבנית 23x33

150 גרם חמאה רכה מאוד (אך לא חמה)   

100 גרם סוכר (1/2 כוס מדידה)

150 גרם סוכר דמררה (3/4 כוס מדידה)

ביצה+ חלמון

280 גרם קמח (2 כוסות מדידה )

1/3 כפית אבקת סודה לשתיה

3/4 כפית מלח

100 גרם שוקולד בלונדי קצוץ גס

50 גרם שוקולד מריר קצוץ גס


כ-2 חופנים של בייגלה עם מלח


עיטור:

50 גרם שוקולד מריר


אופן הכנה:

בקערת מיקסר עם וו גיטרה מעבדים את הנטורינה הרכה עם הסוכרים.

 עד לקבלת תערובת משחתית. 

מוסיפים  ביצה וחלמון וממשיכים לעבד עד למרקם אחיד. 

בקערה נפרדת מערבבים יחד: קמח, סודה לשתייה ומלח.

מוסיפים לתערובת את החומרים היבשים בהדרגה

 ומעבדים מעט כמעט עד שכל הקמח נטמע.

מוסיפים את שני סוגי השוקולד ומעבדים אך ורק לערבוב וקבלת גושי בצק.

משטחים בתבנית מטביעים את הבייגלה ושולחים לתנור



לאפיה בחום 180 מעלות 20-22 דקות

מוציאים ומקררים

מעטרים בשוקולד המומס.




אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה