דפים

יום רביעי, 8 בפברואר 2023

שבת והתפריט כבר רשום

 

סעודת השבת שלנו 







נתחיל עם מגוון סלטים 



וסלמון מטוגן, לימוני

רכיבים:

פרוסות סלמון ללא עצם מתובלים במלח ופלפל שחור.

לטגן משני הצדדים בשמן זית, להוציא

רוטב לדג:

לנקז חלק מהשמן ששימש לטיגון הדג , להוסיף כוס ציר דגים *

1/4 כוס יין לבן יבש

כף מיץ ליים

2 ענף טימין לימוני

ענף רוזמרין

סרט קליפה מלימון

2 כפות צלפים שטופים במים

מעט מלח, חצי כפית סוכר


* ציר דגים

להכנת הציר משתמשים בעצמות דג, כל המרבה הרי זה משובח
מוסיפים לסיר:
2 ליטר מים
1 בצל חצוי
3 שיני שום
1 כרישה חתוכה לאורכה
3 גבעולי סלרי
12 גבעולי פטרוזיליה
כפית טימין
כפית גרגרי פלפל שחור
1/4 כפית מלח גס
1/2 כוס יין לבן יבש

מרתיחים את תכולת הסיר ומבשלים כ- 40 דקות
מסננים, מקררים, אפשר להקפיא ולהשתמש כבסיס לרוטב לדגים. 

מרק תמיד כיף בשבתות החורפיות
ואם תכינו כמות גדולה של מרק עוף, תוכלו להשאיר על הפלטה לשבת בצהריים






תפוחי אדמה אנה אבל בכיוון אחר



ריזוטו בתוספת דלעת וכמה טיפות שמן בניחוח כמהין






ש  ב  ת    ש  ל  ו  ם





אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה