יום ראשון, 6 במרץ 2022

עוגת תפוחים שוקולדית

 


מתלבטת, עוגת שוקולד? או תפוחים בנוהל לקינוח של ארוחת שישי בערב?

תפוחים? שוקולד? תפוחים? שוקולד?

אוף! מה בסה"כ רציתי, קראמבל חמים עם כדור גלידה??

הלכתי על עוגת שוקולד תפוחים!






רכיבים:

3 ביצים

2 כוסות סוכר

כפית תמצית וניל

200 גר' נטורינה רכה חתוכה לקוביות

1/2 כוס מים

כפית קינמון

1/4 כפית ציפורן טחון

2 כפיות קקאו מסונן

כפית אבקת סודה לשתייה

1/2 2 כוסות קמח

2 תפוחי גרנד קלופים מגולענים וחתוכים לקוביות קטנות

100 גר' שוקולד מריר קצוץ

100 גר' אגוזי מלך קצוצים גס (אופציונאלי)

אופן ההכנה:

מקציפים את הביצים עם הסוכר, תמצית וניל, מים, נטורינה ומים לקציפה בהירה

מערבבים יחד את החומרים היבשים ומוסיפים לקציפה

מתקבלת בלילה די סמיכה

מקפלים לתוכה את התפוחים, שוקולד ואגוזים אם מוסיפים.

משמנים ומקמחים היטב תבנית עם ארובה, יוצקים את הבלילה לתבנית 



ואופים שעה בחום 175 מעלות








2 תגובות:

  1. מה אפשר במקום נטורינה(שמן)

    השבמחק
    תשובות
    1. הנטורינה פה משתתפת ביצירת הקציפה, בדר"כ אפשר להמיר נטורינה בשמן, אבל פה יתכן והמרקם ישתנה. (נטורינה היא משמן קוקוס או זית לא צריכה להוות בעיה )

      מחק