יום ראשון, 18 באוקטובר 2015

עוגת סינרול בחושה -סוף הדרך

ריח של קינמון בבית,חושבת שזה הריח של ביתיות, 
 אחד הטריקים של מתווכי דירות
הוא להפיץ בבית המיועד למכירה ריח קינמון, כן, סתם להרתיח מים עם מקל קינמון.

אני אוהבת במיוחד עוגות שמרים וסינרול נוטפי סוכר בניחוח חמאה וקינמון,
 אבל לפעמים מתחשק משהו, כאן ועכשיו ללא הצורך לטרוח על בצק שמרים
להמתין לתפיחה, לרדד למרוח לגלגל לחתוך וכו'
אהבה ממבט ראשון  אתם מאמינים בה? אני כן! את המתכון הזה ראיתי באתר של טלי שרון וידעתי שזהו
זאת תהיה עוגה שתככב אצלנו, קלה להכנה, אפילו בלי מיקסר וטעימה -פחד.
והריח, כן ריח נהדר של קינמון מתפשט בבית בזמן האפייה.

אני הכנתי בגרסה פרווה וקצת שיניתי מגרסת המקור



הרכיבים

2 כוסות קמח תופח

2 ביצים

1 כוס חלב, (שמתי מים)

⅔ כוס סוכר

1 כפית תמצית וניל

80 גרם חמאה מומסת (מחמאה)



רוטב קינמון 

125 גרם חמאה מומסת (מחמאה)

⅔ כוס סוכר חום כהה

2 כפות קמח

2 כפיות קינמון



לציפוי

100 גר' אבקת סוכר

2 כפות חלב (מים)

½ כפית תמצית וניל



בתבנית מלבנית ח"פ בגודל דף A4

אופן ההכנה

לערבב  את כל החומרים של הבלילה פרט לחמאה. 

להוסיף את החמאה ולערבב עד שמתאחד.

להעביר לתבנית משומנת.

לטפטף מעל את הרוטב ולערבב בעדינות עם הבצק עם סכין  ליצירת צורות מעניינות,

כמו שעושים בעוגות שייש.

לאפות כ-25 דקות ב-180 מעלות. לא ליבש.

להמתין שיתקרר מעט ואז לערבב היטב את חומרי הציפוי 

כך שלא יהיו גושים ולטפטף מעל העוגה.








19 תגובות:

  1. תגובה זו הוסרה על ידי המחבר.

    השבמחק
    תשובות
    1. אני מניחה שיש הבדלים בין תנורים, בתנור אצלי העוגה היתה מוכנה לגמרי אחרי 25 דקות,

      מחק
  2. כשאת כותבת סוכר חום, הכוונה לדמררה, או לסוכר חום כהה?

    השבמחק
  3. הכננתי יצא אליפות!!!! אין דברים כאלה ! בעיקר במראה אבל גם בטעם כמובן.

    השבמחק
  4. יש לינק לגרסת המקור החלבית?

    השבמחק
  5. ממש ממש טעים

    השבמחק
  6. טובה בהקפאה?

    השבמחק
  7. כן, בטח, ממליצה לחתוך לקוביות ולהקפיא כך

    השבמחק
  8. זו העוגה האולטימטיבית. פשוטה להכנה וטעימה מאוד מאוד

    השבמחק
  9. תודה מעולה לקפה

    השבמחק
  10. האם צריכים להקציף את הביצים?

    השבמחק
  11. אפשר לוותר על הרוטב?

    השבמחק
    תשובות
    1. לוותר על הרוטב קינמון? הקינמון הוא הוא העוגה, אז לא , לא מומלץ לוותר עליו.

      מחק
  12. יצאה מעולה. אני הקצפתי לבן ביצה לפני הכל ויצא מושלם!

    השבמחק
  13. שלום. האם ניתן להמיר מרגרינה בשמן? ולאיזה כמות?

    השבמחק
    תשובות
    1. כן, אפשר להשתמש בשמן, הייתי משתמשת ב- 3/4 מהכמות לבלילה, לא הייתי משנה את הכמות לרוטב

      מחק