דפים

יום ראשון, 30 באפריל 2023

ספירלת סינבון

 

הג'וניורית שלחה לי קישור לסרטון שהעלתה בתיה שורק

הבנתי שהיא מרימה לי להנחתה. שמרים וקינמון אהבה ישנה

וכשחשבתי מה לעשות עם יובלי אחה"צ הימרתי על הפרויקט הזה.

אז את הבצק אפשר להכין יום קודם ולתת לו לתפוח במקרר

גם את המילוי כדאי להכין יום קודם ולא לשכוח להוציא מהמקרר כמה שעות לפני ההכנה

כדי שאפשר יהיה למרוח בקלות.




סינבון ספירלה: קוטר 32

 לבצק:

500 ג"ר  קמח

 50 גרם (1/4 כוס) סוכר

כף שמרים יבשים

2 ביצים  

240 מ"ל (כוס) חלב פושר

100 גרם חמאה רכה


מלית:

150 גרם חמאה רכה

200 גרם (כוס) סוכר חום כהה

50 גרם (1/4 כוס) סוכר

2.5 כפות קינמון

1/4 כפית מלח



גלייז שמנת: (אופציונאלי)

150 גר’ (כוס ורבע +כף) אבקת סוכר

150 גרם גבינת שמנת פילדלפיה רכה 

75 גר’ חמאה מומסת

או

גלייז סירופ סוכר 1/2 כוס סוכר עם 1/2 כוס מים, מביאים לרתיחה ומבשלים כ- 5 דקות



אופן ההכנה:


לשים במיקסר את חומרי הבצק לבצק אחיד

בערך 8 דקות, שמתקבל בצק רך ואחיד שמתנתק מהדפנות

מכסים ומאפסנים במקרר ללילה.

אפשר גם להתפיח במקום חמים כשעה וחצי 

בינתיים מכינים את מלית קינמון: מערבבים את כל הרכיבים יחד ומניחים בצד.

מחלקים את הבצק לשני חלקים, 

מכדררים ועובדים כל פעם עם כדור אחת (השני מכוסה) על גבי משטח מקומח.

מרדדים למלבן דק, מורחים מלית קינמון 





מקפלים את ה- 1/3 העליון פנימה ואז את ה-1/3 התחתון פנימה.

מרדדים היטב עד שממש רואים את המלית מבעד לבצק


בעזרת גלגלת יוצרים רצועות דקות דקות



אוספים מס' רצועות (בערך 10-12) מחזיקים את 2 כל הרצועות יחד בשתי ידיים

 ומסובבים לכיוונים נגדיים ליצירת בורג


מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה את הבורג ויוצרים ספירלה 



כך ממשיכים עם כל הבצק

מכסים ומניחים להתפחה נוספת של כ-40 דק' (תלוי כמה קר).


אופים בתנור שחומם מראש 170 מעלות טורבו כ-25  דק' או עד שהמאפה זהוב מאוד.

כשהעוגה מתקררת מעט, מברישים בסירופ הסוכר



בזמן שהעוגה בתנור, מכינים את הגלייז שמנת: מערבבים את כל המצרכים

 ומזגגים על העוגה בעודה חמה.



אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה