דפים

יום ראשון, 23 באפריל 2023

מתכוננים לעצמאות

 יש דברים שאסור לגעת בהם

יש דברים שהם מסורת, שהמוזמנים שלי מחכים להם משנה לשנה,



אז מה אם בוער לי השינוי והגיוון בעצמות? אלה שמוזמנים מקבלים את הסעודה הספציפית הזאת

פעם בשנה, מחכים לה ולא לאיזה גיוון, אבל... אי אפשר בלי אבל

אז כן  לא נגעתי במרינדה של הפרגיות



סטייקים לא צריכים תיבול, אבל הוספתי צ'ימיצ'ורי שאני כל כך אוהבת



                                                                       רכיבים:
                                                            
                                                           עלים מצרור פטרוזיליה

3 שיני שום

בצל סגול קטן

1/2 פלפל אדום

2 כפות חומץ

מיץ מחצי  לימון

מלח, פלפל 

את כל זה קוצצים במעבד מזון

פשוט וטעים, כדאי להכין כמה שעות לפחות לפני הארוחה.

וגם הכבדים נאכלים כמות שהם, הכי חשוב  לא להשיח את דעתו של איש המנגל

כדי שיצאו רכים ונימוחים, קצת מלח גס ולא יותר.

אז מה בכל זאת?

את החצילים על האש בחרתי לשדרג קלות ולהגיש על מצע קונפי עגבניות


בחרתי בחצילים קטנים אותם קליתי בגריל, כשהתרככו

הסרתי את הקליפה והנחתי להגיר נוזלים

את הקונפי עגבניות כדאי להכין מראש שיתקרר קצת

2 כפיות שום כתוש

5 עגבניות קלופות וחתוכות לקוביות

מלח 

ושמן זית לכיסוי

ומבשלים על אש קטנטנה כ- 30-40 דקות

העגבניות מתרככות ואז ניתן לטחון את הכל  בבלנדר סטיק.

קוצצים פטרוזיליה לקישוט

ומטגנים חופן אגוזי מלך שבורים גס בשמן מלח ומעט אבקת שום.


חומוס כמובן יש על השולחן

לצד סלט ירקות רגיל - עגבניות מלפפונים ובצל



סלט חסה

סלט כרוב אדום עם שקדים



אבל הפעם הוספתי מסבחה

שקית חומוס שהשרתי יום קודם

שמתי בסיר לחץ עם מים שמכסים את החומוסים ועוד 5-6 ס"מ מעל

2 כפיות מלח

4 שיני שום חצויות

, אחרי שהסיר  מתחיל להוציא קיטור

מנמיכים את האש ומבשלים במשך שעתיים

החומוס רך מאוד מאוד ממש נימוח

בעזרת מצקת מעבירים חלק מגרגרי החומוס יחד עם קצת מהנוזלים

לקערה ומועכים - הממחה של תפוחי האדמה מצויין לכך

שופכים בנדיבות טחינה, מתבלים במלח ומערבבים.

מניחים ערימה של גרגרי חומוס שלמים וחמימים מעל

זולפים שמן זית בנדיבות

ומגישים עם פיתות חמות


                                                         עוד מנת פתיח שהיא די מסורת

כנפיים בשרי ברנדי, את המנה הזאת אני מכינה בתנור

והיא מספקת את החבורה העליזה עד שמגיע הבשר מהגריל.

לצמחונית ניסיתי להכין פרוסות טופו מתובלות ברוטב ברביקיו

ומטוגנות



ירקות אפויים ליד הבשר ממש חובה

אז הגיוון בסוג הירקות ובצורת ההגשה


                                    הפעם בחרתי בבטטות, פטריות, פלפל שתובלו במיקס שלי

סויה ושמן זית ביחס 1:1 מעט בלסמי ושפריץ דבש

את הבצלים הסגולים תיבלתי באבקת שום, מלח ושמן 

כל זה לתנור לחצי שעה לערך.

את הצ'יפס שמככב אצלי בכל ארוחת ברביקיו

החלפתי הפעם בתפו"א מעוכים

היה שיחוק רציני

תפוחי אדמה מעוכים

אלה היו תפוחי אדמה קטנטנים שמיועדים להכנה במיקרו.

אכן הריכוך הראשוני עבר במיקרו

לאחר מכן בתבנית מעיכה, תיבול בשמן, מלח גס אטלנטי או אחר

רוזמרין ואבקת שום 

ולתנור בחום 200 מעלות למשך כ- 50 דקות

עד שיתקבלו קריספיים בקצוות




                                                                           ולקינוח

מגש פירות WOW שחברתי נחמה מכינה



אין חגיגה בלי עוגה

אז זו עוגת העצמאות שלי

בראוניז עם שכבת קצפת בטעם פטל

ושכבת גנאש עשיר



חג עצמאות שמח לכולנו





אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה