יום רביעי, 7 במאי 2014

ממנגלים

יש דברים שאסור לי לשנות, אחד מהם זה מתכוני המרינדות לבשרים על האש
תמיד יהיו פרגיות במרינדה מתקתקה
תמיד יהיו שיפודי חזה עוף ברוטב סאטה
פשוט כי זה הכי טעים
על סטייקים אנטרקוט גם לא מוותרים
אז מה נשאר?
אפשר לשנות בסלטים, מתאבנים וכמובן בקינוח

טיפ
לפני שבכלל מתחילים, לוקחים את אלומת השיפודים ומכניסים לכלי עם מים
שיפודים רטובים לא ישרפו

מרינדה לפרגיות:

המרינדה מיועדת ל500-600 גר' בשר פרגיות 
1.5 כפות דבש.
0.75 כפית חרדל דיזון.
1.5 כפיות פפריקה מתוקה.
0.5 כפית פלפל שחור.
1 כף רוטב סויה.
1 כפית אבקת מרק עוף.
5 כפות מים

אופן ההכנה:

לחצות את נתחי הפרגיות הגדולים  לשניים, את הקטנים אפשר להשאיר בשלמותם
לערבב עם המרינדה והניח לספיגת טעמים 12-24 שעות


רוטב סאטה לחזה עוף:

לרוטב:
1 בצל קטן  קצוץ דק 
1/4 כוס חמאת בוטנים חלקה
1/4 כוס  סויה קיקומן
1/3 כוס רוטב צ'ילי מתוק
4 שן שום כתושה
2 כפות אבקת קארי
2 כפות סוכר חום
  חלב קוקוס 

אופן ההכנה:
להזהיב בשמן את הבצל
להוסיף את שאר החומרים, להרתיח, לתקן טעמים אם צריך
לקרר

אופן ההכנה:

לחתוך את חזה העוף לרצועות ארוכות ולערבב עם הרוטב
להניח לספיגת טעמים ל12-24 שעות

סטייקים:

לנתחי אנטרקוט אין מרינדה, אם הבשר מאיכות טובה
כל מה שצריך זה להוציא מהמקרר כמה שעות לפני הצליה
למלוח ולפלפל היטב בפלפל שחור גרוס טרי

לאחר הצליה ניתן להגיש עם צ'ימיצ'ורי או רוטב ברביקיו

את נתחי הפרגית וחזה העוף
לשפד  ולצלות במתקן המנגל





התוספות שהולכות אצלנו בארוחה שכזאת





סלט כרוב בניחוח אסיאתי

אחרי ארוחת בשרים חייבים קינוח

אחד המוצלחים ומהירי ההכנה נקרא

S'MORE

ככה זה הולך

בתבנית עגולה 26 מפזרים 400 גר' שוקולד חתוך לקוביות

מעל מסדרים חצאי מרשמלו רגילים או מרשמלו פחוסיםשלמים

לתנור במוד טורבו גריל ל3-4 דקות

לשים לב שהמרשמלו לא משחים מידיי

מכים ליד חבילת בסקויטים וכשהפלא יוצא מהתנור רק נותר לנגב




תגובה 1: