יום ראשון, 9 ביוני 2024

עוגת גבינה אבל משמנת

 

תתפנקו במבחר של עוגות הגבינה בבלוג!  מקלאסי ועד לא שגרתי, 

תמצאו פה מגוון מפתה של מתכונים המגדירים מחדש את אמנות הכנת עוגות הגבינה. 

הזרקור של היום הוא על game changer - תענוג רך דמוי מוס ללא גבינה מסורתית, 

הכולל את השילוב המשגע של שמנת חמוצה ויוגורט. 

קל בחיך, כבד על סיפוק. תצללו לתוך עולם הפינוק ללא רגשות אשם!




לבסיס:

200 גר׳ עוגיות פתי בר טחונות

100 גר׳ חמאה מומסת

כף סוכר


לעוגה:

5 מיכלים  שמנת חמוצה עדיף 27% אני שילבתי  עם שמנת חמוצה  15% 

1 יוגורט

4 ביצים 

1/4 1 כוסות  סוכר לבן

2 סוכר וניל

1 אינסטנט פודינג וניל

קליפה מגוררת מחצי לימון


לציפוי:

1 מיכל (250 מ״ל) שמנת להקצפה

3 כפות סוכר

2 כפות אינסטנט פודינג וניל


אופן ההכנה:


מערבבים את  הביסקויטים  עם החמאה והסוכר 

מעבירים לתבנית 24 מרפדים תחתית ודפנות

מכניסים למקפיא לחצי שעה ואופים בחום 190 מעלות 15 דקות, מוציאים ומקררים..

בקערה מערבבים ביצים עם סוכר, שמנת חמוצה ואינסטנט פודינג וניל עד שאין יותר גושים והבלילה אחידה.

מעבירים לתבנית האפיה ומישרים .

אופים כ 45 דק׳ בחום 170 מעלות, עד שהבלילה שלה יציבה (היא יכולה להיות מעט רוטטת זה בסדר)

העוגה נשארת די בהירה

מכבים תנור, ומשאירים את העוגה בפנים כשדלת התנור פתוחה לרווחה, זה ימנע מהעוגה ליפול.

אחרי 20 דקות מעבירים את העוגה לצינון על השיש.

כשהעוגה קרה לגמרי (אחרי כמה שעות במקרר), 

מקציפים את השמנת  להקצפה עם האינסטנט פודינג וניל והסוכר לקרם יציב ומורחים ע"פ העוגה..





אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה