יום ראשון, 16 ביוני 2024

עוגת תפוחים קלה להכנה

 

אני צריכה לחשוב מה קל לי יותר כשאני מחפשת קינוח לסעודת שבת

לחפש בבלוג? מתכון מוכר ואהוב?

או אולי

לחפש ברשת מתכון שנראה טוב ולא ידוע איך הוא יצא...

שאלה רטורית, התשובה ברורה, לא?

אז הנה מתכון חדש לקינוח של שבת

רכיבים:

 חצי כוס שמן

3/4 כוס סוכר

1 שקית סוכר וניל

3 ביצים

קליפה מגוררת מחצי לימון

3/4  כוס שקדים טחונים(קמח שקדים)

כוס ורבע קמח

חצי שקית אבקת אפייה


3 תפוחי עץ גרנד קלופים, מגולענים ופרוסים לפרוסות

2 שקיות סוכר וניל


אופן ההכנה 



מפזרים שקית סוכר וניל וכף מיץ לימון על התפוחים, מערבבים ומניחים  בצד.


מכינים את הבלילה

בקערה טורפים שמן עם סוכר וביצים.

לאחר מכן מוסיפים לפי הסדר את כל שאר הרכיבים.

לבלילה סמיכה ואחידה

יוצקים לתבנית 24 מרופדת בנייר אפיה

 ומשאירים 4-5 כפות בצד ,

לשטח את הבלילה בתבנית ולסדר מעל את פרוסות התפוחים

בעיגול 

לפזר מהבלילה שהותרנו ע"פ התפוחים, אין צורך להתאמץ לכסות את הכל

מעל הכל לפזר שקית סוכר וניל

להכניס לתנור על 170 מעלות כ 50 דקות אפייה.

בהגשה לבזוק אבקת סוכר 



אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה