יום רביעי, 19 ביוני 2024

ארוחה בתבנית

 

זו אולי לא מנת מישלן אבל היא בהחלט גורמה שנוצרה

מבלי להזיע יותר מידיי.

עוף ואורז בתבנית אחת , שילוב שאני מאוד אוהבת

אין פה מה שלא יצליח, הטעמים הנהדרים של כל הרכיבים מתחברים, 

האורז תמיד הפתעה 

אחד אחד או ריזוטו כל אפשרות היא מרנינה את החיך.



רכיבים:

3-4 כרעיים מחולקות (6-8 חתיכות עוף)
מעט קמח לציפוי העוף
2 בצלים גדולים (לבנים/סגולים) חתוכים לטבעות
שמן לטיגון
1 חבילת פטריות (לא חשוב איזה סוג) חתוכות 

1 כוס אורז שטוף ומסונן

2 כוסות מים


לרוטב:

4 כפות סויה
1/2 כוס סוכר חום/קנים
1/4 כוס מיץ לימון
מלח ופלפל

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל-180 מעלות. מקמחים את חלקי העוף ומסדרים בתבנית. 
מתבלים במעט מלח ופלפל ומכניסים לתנור החם ללא כיסוי, להשחמה – כחצי שעה.

בינתיים, מחממים מחבת, מוסיפים שמן בנדיבות ומטגנים את הבצלים על אש בינונית
 
עד שהם מתקרמלים.

מערבבים את מרכיבי הרוטב: סויה, סוכר ומיץ לימון.

כשהעוף שחום מוציאים אותו מהתנור , מפזרים מתחתיו את האורז
ומוסיפים לו מעל את הבצל המטוגן, הפטריות החתוכות והרוטב. 
2 כוסות מים
מכסים בנייר כסף ומחזירים לתנור לשעה. אם רוצים, אפשר להוריד את הכיסוי ולתת לעוף עוד כרבע שעה להשחמה נוספת.


יש פה כבר ירקות, אז בהחלט אפשר להסתפק בסלטים טריים

או להקפיץ מבחר ירקות



אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה