יום ראשון, 9 בפברואר 2014

קדרת ירקות

רכיבים: 

1 חב' אספרגוס חתוך לפיסות וחלוט

1 סלסלת פטריות שמפיניון חתוכות לפיסות גדולות

3-4 פטריות פורטבלה חתוכות לפיסות גדולות

4 זוקיני חתוכים לגפרורים

3 קישואים פרוסים

1 כוס אפונה קפואה חלוטה

2 בצלים פרוסים לטבעות לא דקות

שום כתוש

 1/4-1/3 כוס יין לבן

כף דבש או סילאן

מלח

פלפל
 



אופן הכנה: 

מקפיצים את הפטריות במחבת חמה עם מעט שמן, כ- 3 דקות ומניחים בצד.

מקפיצים את הקישואים והזוקיני בנפרד כ- 3 דקות.

מזהיבים את הבצל עם מעט שמן, מוסיפים את השום וכשזהוב.

מוסיפים את כל הירקות.

ערבוב קצר, מוסיפים כ- 1/4 כוס יין.

מתבלים.

עוד 2-3 דקות על האש תוך ערבוב זהיר.

מוכן.




ואפשר קצת אחרת

על בסיס אספרגוס

פרחי ברוקולי

אפונה

את כולם חולטים במי מלח ל- 5-7 דקות

מסננים

במחבת מזהיבים בצל סגול פרוס וכפית שום כתוש

מוסיפים 20 עגבניות שרי חתוכות 

לאחר כ- 5 דקות מוסיפים קופסת פטריות שמפיניון

מתבלים

ומוסיפים את הירקות שסוננו

מקפיצים עוד 5 דקות




ופה קצת אחרת

אספרגוס, ברוקולי,כרובית,בצל סגול,זוקיני וקישואים



לשנות מוכרחים, אי אפשר אחרת

אז הפעם הקפצתי את הירקות הללו


מגש אספרגוס 
  1  בצל סגול
6 פטריות יער
3 זוקיני
חצי שקית ברוקולי
כמה עלי בזיליקום
4 שיני שום קצוצים

את הברוקולי הפשרתי+חימום קצר במיקרו
אספרגוס עברו בישול במי מלח ל- 5 דקות
את הזוקיני פרסתי והזהבתי עד כמה שאפשר מכל הצדדים
את הפטריות פרסתי לפרוסות עבות וצרבתי
כל הרעיון של ההכנה הזאת מראש כדי שלא יופרשו לי נוזלים מיותרים לקדרה
הסופית
לחתוך את הבצל לפלחים דקים, להזהיב בשמן זית, להוסיף השום
אח"כ את הזוקיני ,הפטריות הברוקולי ולבסוף את האספרגוס
לערבב קלות
לתבל במלח ועלי בזיליקום קצוצים
עוד עירבוב עדין וזהו




אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה