יום ראשון, 9 בפברואר 2014

טיאן ירקות

לראשונה נתקלתי בתמונה של מאפה הירקות הנפלא הזה בבלוג של מימי "MANGER"  

אח"כ אצל מרילין חברתי ששיכללה אותו

ולבסוף, גם במטבח שלי 


מצרכים לבסיס

2 בצלים קצוצים
5 שיני שום פרוסות
2 כפות שמן זית


1 כף שטוחה טימין יבש
מלח ופלפל שחור
1/2 כוס בורגול מושרה בכוס מים חמים למשך 20 דקות


הירקות:

2 חצילים ארוכים ודקים
2 קישואים (עדיף הסוג הכהה) ארוכים ודקים
4 עגבניות
2 בצלים סגולים  
4 שיני שום חצויות
1 גבעול רוזמרין
עלי בזיליקום מ-2 גבעולים
מלח גס ופלפל שחור
4 כפות שמן זית

אופן ההכנה: 

מכינים את הבסיס: מחממים שמן זית במחבת גדולה ומטגנים את הבצלים עד שהם מתרככים, בערך 8 דקות. מוסיפים את השום והטימין  ומטגנים עוד 5 דקות תוך כדי ערבוב. ממליחים ומפלפלים, מכבים ומעבירים לקערה בינונית. סוחטים את הבורגול, מעבירים אותו לקערה, מערבבים עם שאר המצרכים, מעבירים הכול לתבנית אפיה (עדיף כלי נאה שיהיה אפשר להגיש בו את המנה) ומיישרים לשכבה אחידה. עד כאן אפשר לכסות, ולשמור במקרר יממה.

מסדרים את הירקות: פורסים את החצילים, הקישואים, העגבניות והבצל לפרוסות בעובי 1/2 ס"מ, אם הם לא בגובה אחיד, אפשר לחתוך וליישר. מסדרים אות הירקות על תערובת הבורגול שבתבנית, לסירוגין, בצפיפות,  בין לבין, מפזרים את שיני השום החצויות ואת גבעולי הרוזמרין ועלי הבזיליקום. ממליחים, מפלפלים, מפזרים מעל בכף את שמן הזית. אופים בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות למשך שעה, בלי לכסות. מגישים פושר.

כדאי לאפות את הטיאן יום לפני האירוע, הוא רק ישתבח. לפני ההגשה מחממים בתנור או על פלטה.



לפני האפיה




אחרי האפיה

ביקשו בלי חצילים
שלא אכין?



אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה