יום שבת, 8 בפברואר 2014

מאפה תפוחי אדמה ופטריות


רכיבים: 

לתבנית אינגליש קייק:

4 תפוחי אדמה בינוניים, קלופים ופרוסים דק-דק (במנדולינה)
1 בצל בינוני קצוץ דק
2 כפות שמן זית
1 סלסלת פטריות שמפיניון
1 קובית בזיליקום קפוא
מלח
פלפל שחור גרוס
2 כפות מים
1 כף שטוחה קמח


לבלילה:

200 מ"ל חלב קוקוס
2 ביצים
מלח
פלפל שחור גרוס
1 כף שטוחה קמח
 



אופן הכנה: 

מאדים את הבצל בשמן זית בסיר.

מרסקים את הפטריות במעבד מזון ב-3-2 פולסים עד שנוצרים פירורי פטריות.

מוסיפים את פירורי הפטריות לסיר עם הבצל.

מאדים במשך 10 דקות תוך כדי ערבוב.

מתבלים ומערבבים לסיר 2 כפות מים וכף קמח.

מערבבים עד שממסמיך ומקררים.


מערבבים את כל חומרי הבלילה ומעבירים לקנקן נוח ליציקה.

משמנים את התבנית. מסדרים עליה 2 שכבות של פרוסות תפוחי אדמה.

מורחים עליהן שכבה דקה מתערובת הפטריות והבצל.

יוצקים מעל מעט מבלילת השמנת

 ומסדרים שוב ב-2 שכבות של פרוסות תפוחי אדמה, 

שכבת פטריות וכן הלאה.

מסיימים בשכבת פרוסות תפוחי אדמה ויוצקים עליה את שארית הבלילה.

אופים במשך 40 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות או עד שהבלילה מתייצבת, מקרימה ומזהיבה.

הערות: 
רצוי להכין את המאפה כמה שעות לפני ההגשה כדי שיתייצב.

לפני ההגשה מחממים ופורסים למנות.



אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה