רכיבים:
לתבנית אינגליש קייק:
4 תפוחי אדמה בינוניים, קלופים ופרוסים דק-דק (במנדולינה)
1 בצל בינוני קצוץ דק
2 כפות שמן זית
1 סלסלת פטריות שמפיניון
1 קובית בזיליקום קפוא
מלח
פלפל שחור גרוס
2 כפות מים
1 כף שטוחה קמח
לבלילה:
200 מ"ל חלב קוקוס
2 ביצים
מלח
פלפל שחור גרוס
1 כף שטוחה קמח
אופן הכנה:
מאדים את הבצל בשמן זית בסיר.
מרסקים את הפטריות במעבד מזון ב-3-2 פולסים עד שנוצרים פירורי פטריות.
מוסיפים את פירורי הפטריות לסיר עם הבצל.
מאדים במשך 10 דקות תוך כדי ערבוב.
מתבלים ומערבבים לסיר 2 כפות מים וכף קמח.
מערבבים עד שממסמיך ומקררים.
מערבבים את כל חומרי הבלילה ומעבירים לקנקן נוח ליציקה.
משמנים את התבנית. מסדרים עליה 2 שכבות של פרוסות תפוחי אדמה.
מורחים עליהן שכבה דקה מתערובת הפטריות והבצל.
יוצקים מעל מעט מבלילת השמנת
ומסדרים שוב ב-2 שכבות של פרוסות תפוחי אדמה,
שכבת פטריות וכן הלאה.
מסיימים בשכבת פרוסות תפוחי אדמה ויוצקים עליה את שארית הבלילה.
אופים במשך 40 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות או עד שהבלילה מתייצבת, מקרימה ומזהיבה.
הערות:
רצוי להכין את המאפה כמה שעות לפני ההגשה כדי שיתייצב.
לפני ההגשה מחממים ופורסים למנות.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה