יום ראשון, 23 ביוני 2024

בצק עלים - מה עוד אפשר להכין איתו??

 


מה זה פאלמייר?

פלמייר הן עוגיות צרפתיות קלאסיות. הם מתוקות וחמאתיות וקלות מדי לאכילה מוגזמת.

 Palmiers, המתורגם ל"עצי דקל" באנגלית, קיבלו את שמם בשל דמיון העוגיות של עלה הדקל.

ואנחנו קוראים להם בקיצור אוזני פיל

ממה עשויים פלמייר?

למרות המראה המרשים שלהם, העוגיות מורכבות רק משני רכיבים  - בצק עלים וסוכר. 

הם טעימים בפשטותם, אם כי אפשר לשפר אותם עם תבלינים כמו קינמון. 

מתחילים עם בצק עלים מופשר, חותכים מלבן

מברישים בקצת שמן, מפזרים סוכר בנדיבות ובעזרת מערוך מהדקים את הסוכר לבצק


עושים את זה משני צידי הבצק, עדי עפה על העוגיות האלה

כי יש כל כך הרבה ללקק לפני שבכלל הכל מוכן


כעת מתחילים לקפל משני הצדדים כלפי אמצע המלבן





כשהבצק מקופל משני הצדדים, מניחים אחד על השני



ופורסים, כל פרוסה טובלים בסוכר משני הצדדים ומניחים על נייר אפיה בתבנית




אופים בחום 200 מעלות למשך כ- 30 דקות, כשהעוגיות מוזהבות הופכים 

לצד השני ואופים עד להזהבה



משארית הבצק הכנו סוג של קרנץ שוקולד , עדי מורחת ממרח שוקולד על עלה הבצק

מגלגלים לגלילה

חוצים לאורך וקולעים

מורחים ביצה טרופה, מפזרים גרגרי סוכר

ולתנור בחום 200 מעלות למשך כ- 40 דקות






ואם כבר שוקולד נכין גם מקלות מגולגלות של שוקולד וסוכר

על צד אחד של הבצק נפזר סוכר ובעזרת המערוך נדביק 

נהפוך לצד השני

נמרח על מחצית מהמלבן שוקולד 



נקפל, ונחתוך לרצועות 




כל רצועה נגלגל סביב עצמה ונניח בתבנית


נאפה בחום 200 מעלות כ- 25 דקות 










אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה