יום רביעי, 26 ביוני 2024

סטייקים סינטה מקורמלים

 


במסגרת הניסיונות שלי לבלות מה שפחות זמן במטבח מבלי שזה חס וחלילה יפגע

בארוחות שלנו כמובן, בחרתי להכין סטייקים למנה העיקרית.

סטייק סינטה היא מנה פרימיום, את הסינטה ניתן לצלות עם מלח ופלפל שחור גרוס

ולקבל יופי של מנה

אבל אפשר קצת  לשדרג במינימום מאמץ, והפעם בחרתי לשלב את הסטייקים עם רוטב ברביקיו.

את הרוטב אפשר לקנות ואפשר גם להכין בקלות, הרוטב נשמר יופי במקרר

בצנצנת מעוקרת ומתאים להוספה במנות רבות.



רכיבים:

רוטב ברביקיו

רכיבים:

1 בצל קטן קצוץ
כף שמן זית
1 קופסת רסק עגבניות קטנה
6 כפות (1/2 כוס) קטשופ
1/2 כוס (120 מ"ל) רוטב סויה (יאמאסה)
1/2 כוס (100 גרם) סוכר חום
1 כפית פפריקה מתוקה
1 כפית פפריקה מעושנת
4 כפות חומץ  תפוחים
1/2 כוס מים (או יותר, ראו אופן הכנה)
מלח ופלפל שחור גרוס, לפי הטעם

אופן הכנה:

מטגנים קלות את הבצל בשמן הזית   תוך כדי ערבוב כ-3-4 דקות, עד שנראה שקוף.
מוסיפים את רסק העגבניות ומטגנים כדקה נוספת.
מוסיפים את כל שאר חומרי הרוטב ואת המים (1/2 כוס).
מערבבים היטב. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים מעל להבה נמוכה (ללא כיסוי) כ-15 דקות עד שהטעמים יתמזגו. מקפידים לערבב מדי פעם שלא יישרף בתחתית.
אם הרוטב נראה סמיך מדי (שומעים את הבועות) מוסיפים מעט מים לפי הצורך.
טועמים את הרוטב ומאזנים טעמים – אם מתוק מדי מוסיפים חומץ, אם חמוץ או מלוח מדי מוסיפים סוכר. מסירים מהאש ומניחים להתקרר.



סטייקים סינטה בעובי 2-3 ס"מ

2 כפות סוכר חום

אופן ההכנה:

קודם כל מוציאים את הסטייקים מהמקרר ונותנים להם להגיע לטמפרטורת החדר

במקביל בוזקים פש"ג ומעט מלח

שמים מעט שמן במחבת ומחממים היטב, כמעט לעישון

מניחים את הסטייקים ומטגנים 2-3 דקות מכל צד


מוסיפים למחבת סוכר חום וכשהוא מותך
מוסיפים את רוטב הברביקיו

הופכים את נתחי הסטיק ברוטב עוד 2-3 דקות




ומוציאים מהמחבת 


מה ליד?

כרוב מוקפץ 

רכיבים:

2 בצלים פרוסים דק

1/3 כרוב מנוקה מהגבעול המרכזי ופרוס דק דק

מלח, פלפל שחור,פפריקה מתוקה,כורכום

אופן ההכנה:

מתחילים בהזהבת הבצלים, במעט שמן, הכי נח במחבת רחבה

ואז מוסיפים את הכרוב

מערבבים מידי פעם, מתבלים

לא יותר מ5-7 דקות

ומוכן


וחייבים תפו"א אפויים

מבשלת את תפו"א 10 דקות במים מומלחים קלות, מסננת, מעבירה לתבנית עם תבלינים

אהובים, מערבבת כדי לצפות את תפו"א מסביב ואופה כשעה 

כך הם יוצאים קריספים מבחוץ ונימוחים מבפנים




אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה