במסגרת הניסיונות שלי לבלות מה שפחות זמן במטבח מבלי שזה חס וחלילה יפגע
בארוחות שלנו כמובן, בחרתי להכין סטייקים למנה העיקרית.
סטייק סינטה היא מנה פרימיום, את הסינטה ניתן לצלות עם מלח ופלפל שחור גרוס
ולקבל יופי של מנה
אבל אפשר קצת לשדרג במינימום מאמץ, והפעם בחרתי לשלב את הסטייקים עם רוטב ברביקיו.
את הרוטב אפשר לקנות ואפשר גם להכין בקלות, הרוטב נשמר יופי במקרר
בצנצנת מעוקרת ומתאים להוספה במנות רבות.
רכיבים:
רוטב ברביקיו
סטייקים סינטה בעובי 2-3 ס"מ
2 כפות סוכר חום
אופן ההכנה:
קודם כל מוציאים את הסטייקים מהמקרר ונותנים להם להגיע לטמפרטורת החדר
במקביל בוזקים פש"ג ומעט מלח
שמים מעט שמן במחבת ומחממים היטב, כמעט לעישון
מניחים את הסטייקים ומטגנים 2-3 דקות מכל צד
מה ליד?
כרוב מוקפץ
רכיבים:
2 בצלים פרוסים דק
1/3 כרוב מנוקה מהגבעול המרכזי ופרוס דק דק
מלח, פלפל שחור,פפריקה מתוקה,כורכום
אופן ההכנה:
מתחילים בהזהבת הבצלים, במעט שמן, הכי נח במחבת רחבה
ואז מוסיפים את הכרוב
מערבבים מידי פעם, מתבלים
לא יותר מ5-7 דקות
ומוכן
וחייבים תפו"א אפויים
מבשלת את תפו"א 10 דקות במים מומלחים קלות, מסננת, מעבירה לתבנית עם תבלינים
אהובים, מערבבת כדי לצפות את תפו"א מסביב ואופה כשעה
כך הם יוצאים קריספים מבחוץ ונימוחים מבפנים






אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה