יום ראשון, 30 ביוני 2024

קרקרים - השגעון החדש

 קבוע יש לי במטבח קופסת קרקרים שאני מכינה משאריות המחמצת

כי אוכל לא זורקים אז מנצלת את המחמצת שלא משתמשת בה.

קרקרים מצוינים, אבל למה לא לגוון ? 

ההזדמנות הגיעה כשהסיניורית שלי הגיעה לפנק 

עם קופסת קרקרים מעשי ידיה שאי אפשר להפסיק לנשנש.

אחרי ששיתפה במתכון אצתי רצתי להכין לנו

רוצו גם זה כל כך טעים



רכיבים:

(כמות לתבנית תנור אחת)

חצי כוס קמח כוסמין

חצי כוס קוואקר דק 

רבע כוס גרעיני חמניה

רבע כוס שומשום

2 כפות זרעי פשתן

2 כפות זרעי צ'יה (אופציונאלי)

1 כפית שטוחה מלח

1 כף שמן זית

1 כוס מים מהברז

אופן ההכנה

מערבבים הכל ביחד ויוצקים על תבנית



(זה אמור להיות שכבה ממש דקה) שעליה נייר אפיה

מכניסים לתנור שחומם לחום 170 מעלות

אופים שעה 

או 

אם רוצה שיצאו צורות אחידות-

לאפות רבע שעה

להוציא ולחתוך בסכין ריבועים ואז מחזירים לאפות

 עוד 40-45 דקות

אופציונאלי:

אפשר לפזר לפני האפיה קצת שומשום וקצח מעל, 

אפשר גם להוסיף אבקת שום או כל דבר אחר שאוהבים


בתבנית טיפה קטנה יותר מתקבלים קרקרים עבים יותר (הכל נאפה בתבניות תנור)



אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה