יום רביעי, 3 ביולי 2024

ריזוטו עם פטריות וחזה עוף



 ריזוטו - פלא קולינרי שהופך אורז צנוע ליצירת מופת ! הרבגוניות שלו אינה יודעת גבולות; 

מגוון התוספות האפשריות מעלות אותה למעמד גורמה. 

כן, זה דורש תשומת לב וסבלנות, אבל ההשקעה מניבה מרקם יוקרתי ועומק טעם שאין שני לו. 

אפילו הריזוטו הפרווה ללא שמנת וחמאה מענג. 

הריזוטו -  הרפתקה קולינרית ששווה להתאמץ עליה!


       הפעם ריזוטו שהוא סוג של ארוחה בסיר אחד

                                                                     רכיבים:

                                            

מתכון לציר ירקות:


רכיבים:

3 גזר
1 בצל - גדול חתוך לרבעים
12 פטרוזיליה - גבעולים
3 סלרי עלים - עלים קצוצים, או שורש סלרי חצוי
1 עלי דפנה
1כרישה - שלמה (כולל החלק הירוק), קצוצה גס
2.5 ליטר מים - רצוי מינרליים
1 כף שמן
1 כפית גרגרי פלפל שחור
1 כפית מלח גס
 חצי כפית טימין יבש

אופן ההכנה:

מכניסים את כל המרכיבים לסיר גדול. מביאים לרתיחה.
מנמיכים את האש למינימום וממשיכים בבישול שעה.
מסירים מהאש. מצננים מעט ומסננים את הציר. 
את הציר הנותר אפשר להקפיא .

10-15 פטריות שמפיניון פרוסות

4 נתחי חזה עוף לשניצל חתוכות לרצועות דקות

1.5 כוסות אורז עגול לריזוטו (מומלץ להשתמש בזן ארבוריו)

1 בצל קצוץ

3 כוסות מים או ציר ירקות צח או ציר עוף

1 כוס יין לבן

כפית מלח

אופן ההכנה:

מתחילים עם התוספות:

מטגנים את הפטריות עד שאין נוזלים במחבת, מניחים בצד

ואח"כ מתבלים את נתחי החזה במלח, פלפל שחור ומעט טימין 

ומטגנים להזהבה, מוציאים ומניחים בצד


בסיר מזהיבים בצל קצוץ, מוסיפים את האורז ומערבבים שיתייבש מעט


מוסיפים את היין ומניחים לאורז לספוג אותו. מוסיפים מלח


מחממים את הציר ומתחילים  להוסיף לסיר, בכל פעם 2 מצקות ומניחים לספיגת הנוזלים


                                                             כשהאורז כבר כמעט רך 



מוסיפים את התוספות ועוד מצקת ציר

ומניחים להתבשל יחד



                                 מתקנים תיבול, אני הוספתי 2-3 טיפות שמן כמהין לארומה מיוחדת




                                                                     קצת עירית מעל בשביל הצבע




אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה