יום ראשון, 7 ביולי 2024

עוגת שוקולית

 


בלי סיפורים, העוגה הכי פשוטה, עסיסית

 וכל כך טעימה, איכשהו חמקה לה מתחת לרדאר המצלמה

אז הנה היא:


עוגת שוקולית

רכיבים:

כוס קמח תופח או כוס קמח(140גרם) + כפית אבקת אפיה (10 גרם)

1 כוס שמנת מתוקה (250 גרם)

1 כוס סוכר (200 גרם)

1 כוס שמן (240 מיליליטר)

1 כוס שוקולית מסונן

4 ביצים

המרכיבים לציפוי

100 גרם שוקולד מריר

חצי כוס שמנת מתוקה (125 גרם)


אופן  ההכנה

מדליקים תנור ל – 180 מעלות. משמנים תבנית בינונית בשמן ומניחים בצד.

מנפים לקערה כוס קמח תופח, מוסיפים כוס סוכר, כוס שוקולית וטורפים היטב. 

מוסיפים כוס שמן, כוס שמנת מתוקה, 4 ביצים וטורפים עד לקבלת מסה אחידה במרקם ובצבע. 

מעבירים לתבנית ואופים כ – 35 דקות.

בזמן שהעוגה בתנור מכינים את הציפוי. מכניסים לקערית 

100 גרם שוקולד מריר, חצי כוס שמנת מתוקה ומחממים דקה במיקרוגל. 

מערבבים היטב עד לקבלת קרם במרקם אחיד ומניחים בצד.

מוציאים את העוגה מהתנור מקררים ויוצקים עליה את קרם השוקולד. 

מורחים אותו על העוגה ומעטרים בסוכריות צבעוניות.





אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה