יום רביעי, 10 ביולי 2024

קציצות דגים בחמאת עגבניות



אין צורך להכביר במילים על כך שדגים הם רכיב חשוב 

בתפריט שלנו , רק שלא יוצא לי כל כך להכין.

הסיניורית שלי המליצה על המתכון הזה של עומר מילר

 ביצעה בו קצת שינויים שיתאימו לחיך המשפחתי, ואף הכינה לשמחת כולנו 

יצא מופלא



רכיבים:

1/2 קילו דג טחון (שילוב של בורי ודניס טחונים בלי עור ובלי עצמות)

2 כוסות עשבים קצוצים: נענע, כוסברה, פטרוזיליה

1 בצל סגול קצוץ

5 כפות שמן זית

מלח, פלפל לבן

פפריקה מתוקה מעושנת

רוטב

1/4 כוס שמן זית

30 עגבניות שרי חצויות

7 שיני שום דפוקות

1/4 כפית אורגנו יבש

80 גר חמאה

1 לימון סחוט

1 צרור עירית קצוץ


אופן ההכנה:

מערבבים את חומרי הקציצות

מניחים לשעה לספיגת טעמים, מכדרים לקציצות

  וצורבים בשמן זית, מעבירים לצלחת.



באותה מחבת מטגנים באיטיות להלבנה שום כתוש,

מוסיפים עגבניות שרי ומגבירים אש.

 מערבבים ומכסים.  העגבניות יתרככו ויגירו נוזלים רבים, מתבלים מסירים מכסה 

ומוסיפים את הקציצות.

מבשלים חמש דקות.

מוסיפים חמאה ומכבים אש. זה קריטי כדי שהחמאה תשתלב ברוטב באופן אחיד ולא תשבר.

מטלטלים בעדינות את המחבת כדי שהחמאה תתאחד באיטיות עם נוזלי העגבנייה שהוגרו.

מוסיפים עירית קצוצה ,מלח, פלפל

ושפריץ לימון .


                                              
                                           בחרתי להגיש את הדגים לצד טארט כרישה ופטריות



אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה