יום שישי, 26 בדצמבר 2014

פנקייק

פנקייק אנחנו אוכלים רק במוצאי שבת
זה סיום נאה לטעמי השבת
ורק כשהאיש טורח ומכין אותם..
אפשר נטורל
אפשר להוסיף לבלילה אוכמניות


רכיבים:

4 ביצים
0.5 ליטר חלב
175 מ"ל שמן
365 גרם קמח
45 גרם  סוכר
30 גרם אבקת אפייה
5 גרם מלח

אופן ההכנה
טורפים יחד בקערה גדולה את הביצים, החלב והשמן.
מוסיפים את  הסוכר ואבקת האפייה לבלילה ולבסוף ובהדרגה - את הקמח.
טורפים היטב אך נזהרים שלא לעשות כן יותר מדי - ערבוב ממושך מדי יוריד
מאוויריריות הפנקייקים. מצננים את הבלילה לכ-10 דקות במקרר ומניחים לה
לתפוח מעט.
יוצקים במצקת מהבלילה על מחבת גדולה או לתוך הרינגים היעודיים. 
כשצבע זהוב מתסתמן בקצה הפנקייק ופני הפנקייק מלאים בועיות 
זה הזמן לשלוף את הרינג ולהפוך בעזרת מרית 
 ממשיכים בטיגון עוד כחצי דקה
 ומעבירים לקערה. עורמים את הפנקייקים בערמה על מנת
לשמור על חומן.

זה יופי עם מייפל אמיתי ופירות טריים
אפשר להוסיף קצת נוטלה ומי שחייב אז ערימת קצפת







והוורסיה לפסח

עם קמח תמי כשל"פ ללא קטניות, התוצאה מעולה

רכיבים:

1 כוס קמח תמי
1/4 כוס קמח מצה דק לעוגה
כפית אבקת אפיה
2 שקיות סוכר וניל
1/4 1 כוסות חלב (אפשר לשלב עם מים)
2 ביצים

אופן ההכנה:

מערבבים את כל הרכיבים, מתקבלת בלילה די סמיכה
בעזרת כף מניחים לביבות בשמן חם ומטגנים משני הצדדים.



הצעת הגשה:


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה