יום רביעי, 5 ביוני 2024

ארוחת צהרים סתם ככה באמצע השבוע



טירוף של אמצע השבוע כששאריות השבת נעלמות לפני שאתם יודעים זאת

הייתי שם! 

ארוחות אמצע השבוע מהירות ומזינות הופכות לחובה. בוחרת במתכונים קלים 

שלא ידרשו השקעת זמן אך עדיין טעימים ומזינים. 

כי בעיצומו של כאוס של ימי חול, ארוחה ברגע היא הצלת חיים. 

בואו נשמור על זה פשוט, טעים ומזין, ונהפוך כל ביס לרגע של הפוגה

אז פרגיות שאני קונה כבר חתוכות לקוביות, רק לתבל ולבשל.




רכיבים

1 ק"ג פרגיות חתוכות לקוביות

תיבול:

כפית מלח

1/2 כפית פפריקה

1/2 כפית תבלין לגריל

1/4 כפית רוזמרין

1/4 כפית כורכום

במחבת:

2 בצלים

8 פטריות פרוסות

7 שיני שום כתושות

1/4 כפית רוזמרין

3 כפות סויה

מים לפי הצורך

אופן ההכנה

מתחילים בתיבול הפרגיות ומניחים בצד.

בינתיים פורסים את הבצלים ומטגנים להזהבה, מוסיפים 

את הפטריות והשום וממשיכים בטיגון

כעת מוסיפים את קוביות הפרגית למחבת ומתבלים

ממשיכים לבשל כ- 40 דקות, מידי פעם מערבבים

בודקים שלא חסרים נוזלים ואם צריך מוסיפים 1/4-1/2 כוס מים.

אין פה תבשיל עתיר רוטב, אבל גם לא יבשושי.



מה ליד?

בחרתי ב- 1/2 שקית ברוקולי קפוא שהפשרתי במיקרו

הוספתי רצועות פלפל, פרוסות מ- 2-3 קישואים

תיבול ירקות:

כף אבקת מרק בצל

שמן זית

1-2 כפות צ'ילי מתוק

2 כפות סויה

קצת מלח גס, פלפל שחור

1/4 כוס יין לבן חצי יבש

מערבבים את הירקות עם התיבול ולתנור 

בחום 190 מעלות למשך 40 דקות.





אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה