יום ראשון, 2 ביוני 2024

מתכוננים לשבועות?

 

ארוחת חג השבועות - חלבית, אני מאוד אוהבת את האוכל הקטן שמגישים

כפתיח  לארוחות וכך גם כאן. 




חלה כמובן וגם לחמניות שום נהדרותלחמניות שום נהדרות שניסיתי להכין , 

לחמניות שהמילוי מקופל היטב בתוכן

מוסיף לטעם ואף למרקם 




בורקיטס נימוחים במילוי פטה וחציל קלוי



על השולחן יהיו  מגוון ממרחים וסלטים 


בחרתי להכין מגש ועליו מגוון  גבינות כמו: 

גאודה פסטו, טל העמק, מנצ'נגו

קצ'קבל, רוקפור 







לביבות קישוא ופטה


רכיבים:


 4-5 קישואים שטופים היטב מגוררים גס וסחוטים

1 בצל סגול

10 עלי נענע קצוצים

4 ביצים

100 גר' גבינת פטה מגוררת גס

3 כפות גדושות קמח

כפית מלח, מעט פלפל שחור

אופן ההכנה:

לערבב את כל הרכיבים ולטגן 

קציצות בשמן חצי עמוק

פיצה תפוחי אדמה

בעזרת תפוחי אדמה סגולים התקבלה פיצה ביאנקה מיוחדת

הרוטב שהנחתי על הפיצה כלל שמנת לבישול שצימצמתי

בתיבול מלח ו-2-3 כפות פרמזן


לעיקרית בחרתי להגיש פילה אמנון ברוטב לימון ושקדים



תפוחי אדמה מעוכים



סלט קיסר 


שמכיל לבבות חסה , קרוטונים ורוטב נהדר שאני מקפידה להכין מראש 

ולטחון בבלנדר סטיק, זה חשוב כדי לקבל רוטב קטיפתי

רוטב :

כף חרדל גרגרים

שן שום כתושה

5 כפות מיץ לימון

3 כפות פרמזן מגוררת

3/4 כוס שמן זית

מלח ופלפל שחור

טוחנים את הרוטב בבלנדר סטיק 

מערבבים עם החסה ממש בהגשה



ולקינוח 

טירמיסו אישי



ובלינצ'ס גבינה




בחרתי לערוך את השולחן עם קריצה לאביב שעדיין פה בצבעי ירקרק בהיר, 

עם מפיות תואמות

שבולים מיובשות ופרחים לרוב.





אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה