יום רביעי, 10 באוגוסט 2022

פילה אמנון לשבת ולא אדום

 מתחילה לתכנן את סעודת שישי בערב




טוב באמת נשבר לי מכל הוריאציות האדומות

לדג המוצלח הזה. 

אפשר גם אחרת, לא חייבים רסק עגבניות, חומוס,כמון ועוד 

אדנית העירית שלי גלשה וביקשה תספורת

אז גזמתי

פילה אמנון ברוטב לימון ושקדים

רכיבים:

4 כפות קורנפלור

1/2 כפית מלח

מעט אבקת שום 

מעט פלפל שחור

עלי טימין לימוני (אפשר גם מעט טימין יבש)



לרוטב

3 כפות שקדים פרוסים
4 שיני שום כתושות
4 כפות מיץ ליים (אם אין אז לימון)
4 כפות מים
2 כפות יין חצי יבש
1/4 כוס שמן זית
כף סוכר
מלח, פלפל שחור
עירית חתוכה


מפשירים את נתחי הדג, מניחים במיץ לימון ומלח לשעה או יותר
מנגבים את הדג
מצפים בקורנפלור המתובל


מטגנים לצבע זהוב משני הצדדים


מוציאים מהמחבת לתבנית, מכינים את הרוטב:
משחימים קלות את השקדים בשמן 
מוסיפים את השום הכתוש להלבנה קלה
מוסיפים את הנוזלים ומצמצמים
מתבלים
ומכבים את האש
מוסיפים את העירית
ובעזרת כף יוצקים על כל נתח מהרוטב.



אז עיקרית נהדרת יש כבר

מה ליד?

מלנזנה פרמיג'אנו - חצילים בפרמזן

חומרים לתבנית 25*30 ס"מ:

2 ביצים גדולות
1 כוס פירורי לחם
1 כוס + 2 כפות גבינת פרמזן, מגורדת דק
1/2 1  כפיות בזיליקום יבש
מלח ופלפל גרוס
2 חצילים גדולים, פרוסים בעובי 1 ס"מ
6 כוסות (1400 גר) רוטב עגבניות פשוט (ראו מתכון למטה)
1/2 1  כוסות פרמזן, מגורדת

רוטב עגבניות בסיסי

חומרים ל-8 כוסות:

3-4 כפות שמן זית
2 בצלים, קצוצים
8 שיני שום, פרוסות דק
כפית בזיליקום יבש
קורט טימין יבש
1 גזר, מגורד דק
 2 קופסאות שימורים גדולות (800 גר.) עגבניות מרוסקות מקולפות (כדאי מסוג MUTTY)
מלח

אופן הכנה:

מחממים את השמן זית בסיר גדול על אש בינונית, 
מוסיפים את הבצל והשום ומבשלים כ8-10 דקות, 
עד שבצל מאוד רך וטיפה שחום. מוסיפים את הטימין והגזר ומבשלים עוד 5 דקות,
 עד שהגזר מתרכך.

מוסיפים את העגבניות  (כולל המיצים) ומביאים לרתיחה, 
תוך כדי ערבוב. מנמיכים את האש ומבשלים כ30 דקות
 עד שהרוטב הסמיך מעט. מתבלים עם מלח.

אופן הכנה:

מחממים תנור ל-190C. מרפדים 2 תבניות אפייה בנייר אפייה ומברישים אותם בשמן זית.
בקערה עמוקה טורפים את הביצים עם שתי כפות מים.
 בקערה נוספת מערבבים יחד את פירורי הלחם עם בזיליקום ומתבלים עם מלח ופלפל גרוס.

טובלים את פרוסות החצילים, אחד אחד, בתוך הביצים ואז טובלים בתערובת פירורי הלחם. 
מסדרים את החצילים על גבי התבניות אפייה. 
אופים במשך 20-25 דקות, עד שחלקו התחתון של החציל מוזהב, 
מוצאים מהתנור והופכים את החצילים.(אופציונאלי) אופים לעוד 20-25 דקות, עד לזהבה משני הצדדים. 
מוצאים מהתנור ומעלים את חום התנור ל-200 C (אנחנו לא הפכנו ויצא בסדר)

מרכיבים את המנה

שמים 2 כוסות רוטב עגבניות בתבנית. 
מסדרים חצי מהחצילים על הרוטב, 
מפזרים מחצית מהפרמזן המגוררת,.

מסדרים עוד שכבת חצילים,רוטב  עגבניות ופרמזן 
 אופים למשך 15-20 דקות, 
עד שהרוטב מבעבע והגבינה נמסה וזהובה. ממתינים 10 דקות לפני הגשת המנה.



תפוחי אדמה אנה משתלבים פה יופי 



סלטים חובה  ליד החלה


 ולקינוח, אחרי ארוחה פרווה - חלבי מושחת

טארט אגוזי לוז או טארט נוצ'ולה







אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה