יום ראשון, 9 בפברואר 2014

תפוחי אדמה אנה

רכיבים: 

תפוחי אדמה (כמה? תלוי בגודל התבנית, תפו"א נפרסים דק
ממלאים היטב את תבנית האפייה, במשך האפייה הכל מתכווץ ואם לא תמלאו תקבלו 
מאפה בגובה דשא)

מלח לפי הטעם

שום כתוש (בערך 1 שן שום לכל תפו"א)

1 שמנת לבישול לחלבי או שמן בנדיבות לפרווה
 

אופן ההכנה: 

לפרוס תפו"א קלופים  במנדולינה לפרוסות דקיקות.

לערבב עם מלח ושום כתוש בערך 1 שן שום לכל תפו"א.(אפשר גם פחות אם קשה לכם טעם השום)

לסדר  בתבנית, כאשר את השכבה העליונה לסדר פרוסות בחפיפה חלקית 

לצקת שמנת לבישול ולכסות את התבנית.

לאפות כשעה בחום 200 מעלות עד שמתרכך 

להסיר את הכיסוי ולהמשיך לאפות עוד כ-25 דקות עד להשחמה.












ומה תגידו על הפורמט המיוחד של המאפה המוצלח הזה?

במקום להשכיב את פרוסות תפו"א  נעמיד אותם צפוף צפוף


אופים בחום 200 מעלות מכוסה וכשתפו"א רכים, אחרי כשעה

מסירים את הכיסוי ממשיכים להשחמה




אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה