יום שלישי, 4 בפברואר 2014

פסטרמה חזה עוף



רכיבים: 

4 כפות סילאן

1 כפית פפריקה מעושנת

קורט מלח

2 נתחי חזה עוף במשקל 250 גרם כל אחד, מנוקים משומן ועצמות
 



אופן הכנה:

בקערה מערבבים את הפפריקה, הסילאן והמלח, 

לקבלת מרינדה. טועמים לבדוק שהמלח מורגש.

מניחים את חזה העוף השלם ללילה.

מחממים תנור ל-120 מעלות.

מניחים בתבנית ואופים כשעה ורבע, עד שהעוף שינה צבעו לחלוטין ומרגיש נוקשה יותר למגע.

מוציאים, וכשהעוף התקרר לחלוטין ניתן לפרוס ולמקם בכריכים או סלטים.

הפסטרמה המוכנה נשמרת בקירור חמישה ימים בקופסה סגורה.

הערות: 
ע"פ מתכון של עוז תלם, עם התאמות שלי.



ניסיתי עוד מתכון להכנת פסטרמת עוף
מרתיחים מרינדה

מים - 3.5 כוסות - 
רוטב סויה - 4 כפות 
פפריקה מתוקה  כף שטוחה
 כף חרדל חלק.
מלח גס - כף שטוחה
סוכר - כף שטוחה (15 גרם)
חומץ בן יין לבן - 2 כפות
שום - 2 שיניים, שיני שום שלמות וקלופות.

עלי דפנה - 2 עלים
משרים למשך
למשך 3 ימים

אח"כ מעבירים את נתחי החזה  לרשת
מתבלים
בממרח העשוי מ-2 כפות שמן זית
2 כפות חרדל
2 כפות דבש
כף פפריקה מעושנת
ממתינים כמה שעות לספיגת טעמים
ולתנור בחום 160 מעלות למשך 40 דקות


עכשיו באמת אין סיכוי שאקנה מוכן

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה