יום שלישי, 4 בפברואר 2014

פסטרמה הודו

רכיבים: 
1/2 פרפר חזה הודו נקבה (בערך 1 ק"ג)
מים
4 כפות מלח גס
1 כף סוכר

אופציה 1:
1/2 כוס סילאן
כף חרדל
כף רוטב סויה
1 כפית מלח
1 כפית פלפל גרוס
2 כפות שמן זית

אופציה 2:
2 כפיות פפריקה מתוקה מעושנת
1 כפית חרדל
4 כפיות רוטב צ'ילי מתוק
2 כפות אבקת שום
2 כפות שמן זית
 

אופן הכנה: 

להשרות את חזה ההודו למשך 24 שעות במים + 4 כפות מלח גס + 1 כף סוכר.

להוציא את הנתח ולמרוח אותו באחת מהאופציות למרינדה המופיעות ברשימת הרכיבים.

להניח לכמה שעות על מנת לספוג טעמים.

לאפות מכוסה כשעה בחום 160 מעלות, 

הסימן שמוכן - דוקרים ויוצאים נוזלים שקופים

לקרר היטב ולפרוס לפרוסות דקות.


פסטרמה בשני הטעמים לפני האפיה
פסטרמה אפויה ופרוסה
ניסיתי גם לתבל את המרינדה:


כוס מים רותחים

כף מלח גס

כף סוכר

2 כפות רוטב סויה

2 כפות פפריקה מתוקה

כפית פלפל שחור גרוס

3 עלי דפנה

4 שיני שום קלופות וחצויות

נתח הבשר שהה במרינדה 24 שעות

אח"כ

מרחתי את הציפוי:



2 כפות דבש

2 כפות חרדל

2 כפות שמן זית

2 כפיות פלפל שחור גרוס גס


קשרתי את הנתח שצורתו תשמר

ולתנור בתבנית רוסט

5 דקות בחום 230 מעלות ואח"כ עוד כ- 50 דקות ב-160 מעלות

הפעם הקפדתי ומדדתי לנתח חום

ברגע שהגיע ל-60 מעלות -  הוצאתי מהתנור






ניסיתי מתכון חדש

השרתי את חזה ההודו למשך 3 ימים במרינדה

2 כפות מלח גס
כף שטוחה סוכר 
2 כוסות מים 
2 כפיות פפריקה מתוקה
כפית פלפל שחור 
5 שיני שום פרוסות
 2-3 עלי דפנה

לאחר מכן הכנתי משחה מ- 3 כפות דבש
1 כף פפריקה מעושנת
1 כף גדושה אבקת שום
מעט  מלח
אחרי 24 שעות לתנור

10 דקות בחום 200 מעלות
ועוד 35 דקות בחום 160 מעלות

אחרי לילה במקרר היה אפשר לחתוך לפרוסות דקיקות ולהתענג




אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה