יום שלישי, 4 בפברואר 2014

עוף שזוף בתנור



יש מנות שתמיד עובדות. עוף בתנור, למשל ,
 ברירת המחדל שמצליחה בכל בית.
מנה שמסמלת את מהות הבישול הביתי: 
פשוטה, נגישה, ריחנית, ועם זאת כזו שכל פעם מצליחה להפתיע מחדש.

אבל גם לקלאסיקה יש מקום לגוון. הפעם ריבת שזיפים נכנסת למשחק ומוסיפה עומק, ברק וטוויסט מפתיע בלי להתאמץ . שילוב של מתוק־חמצמץ עם ניחוח קל של פרי שהתמזג ברוטב הצלוי.
הטעם הסופי מאוזן, לא כבד, כזה שגורם לכל הרוטב להיספג היטב באורז שליד.

כמו תמיד, הסוד טמון בזמן  תנו לעוף לנוח רגע עם התיבול לפני האפייה, 
שיספוג את כל הטעמים, ותקבלו תוצאה זהובה, עסיסית, וריח שגורם לכולם להגיע למטבח עוד לפני שהשעון מצלצל.








רכיבים: 

6 כרעיים מחולקים

1/2 צנצנת ריבת שזיפים

3 כפות דבש

3 כפות סויה

כפית חומץ

כף יין אדום מתוק

2 כפות אבקת מרק עוף

2 כפות סוכר

4 שיני שום כתושות

2 כפות קטשופ

מלח

פלפל

 

אופן הכנה: 

לערבב את חומרי המרינדה היטב, אם צריך, לחמם מעט.

לשפוך על חלקי העוף ולהשרות במשך לילה במקרר.

אם אין זמן, אפשר גם פחות ואפשר כמובן גם בלי השרייה.

לאפות בתבנית עטופה בנייר כסף כשעה ואח"כ להוריד נייר הכסף,

ולהמשיך לאפות עוד כ-20 דקות,






לצד העוף הגשתי אורז צהבהב שספג את הרוטב המתוק־חמצמץ 


, ופלחי כרוב אפויים — פשוטים, חרוכים בקצוות, ועם טעם עמוק שמאזן את כל הצלחת.

לכרוב הוספתי מרינדה 

4 כפות מיונז
2 כפות סילאן
מעט אורגנו 
מלח, פלפל לשחור





ארוחה שלמה , עם טעמים שמרגישים מוכרים אבל נראים לגמרי חדשים.
לפעמים זה כל הסיפור , לקחת משהו יומיומי, להוסיף נגיעה קטנה, ופתאום זה מרגיש חגיגי.





הערות: 
ע"פ מתכון של קויני.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה