כן ,כן, נטול גלוטן
שנים אני מכינה לחמניות לפסח
לפעמים הכנת הלחמניות דמתה לאימון כושר מאומץ
לעיתים פחות
ברור שהיה צריך הרבה כח בידיים לערבב את העיסה הכבדה
בהתחלה זה היה נראה כמו קניידלך אפויים, בהמשך הכנסתי שיפצורים ושידרוגים
בשנה שעברה יצא לנו לאכול בחוץ בפסח וטעמנו לחמניה משו משו
קודם כל היא היתה לבנה
היתה גם קלילה, אמנם שמנונית אבל למי אכפת, כל זמן שזה לא מצה, בקיצור -הרמה להנחתה
הייתי חייבת לנסות
והרי המתכון לפניכם:
היות והבצק נוזלי קניתי לי תבניות קטנות, מיני אינגליש קייק
מהמתכון הזה יצאו בערך 8 לחמניות, שימו לב הן לא תופחות הרבה,
אז כדאי למלא את התבנית
אז כדאי למלא את התבנית
רכיבים:
2 ביצים
1 כף סוכר
1/2 כפית מלח
1/2 כוס שמן
1/2 כפית סודה לשתיה
1 שקית אבקת אפיה
200 גר' קמח תפו"א
1/2 כוס מים
אופן ההכנה:
מקציפים את הביצים עם המלח,הסוכר , מזלפים את השמן
מערבבים את החומרים היבשים: קמח תפו"א, סודה לשתיה ואבקת אפיה
כשנוצרת קציפה יפה
מנמיכים את מהירות המיקסר ומוסיפים לסירוגין את החומרים היבשים והמים
מחלקים לתבניות קטנות ואופים 25-30 דקות בחום 180 מעלות.
עדיף לאכול מיד ולא להקפיא...
מעולה אהבתי ..
השבמחקשאלה לי האם הרכות שלהם נישמרים גם לאחר כמה ימים ??
תודה והמשך ליום נפלא.
לינדוש
:) הרכות נשמרת, לא נבדק אחרי מספר ימים היות והתחסל די מהר
מחקילך גם בתבנית אינגלישקייק רגילה? או אולי רעיון אחר? אין לי תבניות קטנות לפסח..
השבמחקלא ניסיתי, נראה לי שזה קצת גדול ללחמניה
השבמחקלמה הכוונה להקציף את הביצים? כל הביצה או רק חלבון?
השבמחקלהקציף את הביצים -חלמון וחלבון גם יחד
השבמחקערב טוב. המתכון נשמע נהדר והכנתי לפי מה שכתוב אבל לצערי יצא מר ובלתי אכיל. איפה טעיתי?
השבמחקנשמע לי מוזר, סודה לשתיה יכול לגרום לטעם המר שהיה לך, שום רכיב אחר לא יכול להשפיע כך על הטעם. הן יוצאות מצוינות וכדאי לאוכלן מיד, הן לא נשמרות בחינניות
מחקהמרקם טוב וגם הטעם אבל אז נשארת מרירות בפה. שמתי סודה לשתיה בדיוק לפי המתכון
מחקגם לי יצאו עם טעם מריר. האם אפשר לשים יותר אבקת אפיה במקום סודה לשתיה?
מחקאני לא נתקלתי בתופעה, אבל אולי באמת להפחית בכמות הסודה לשתיה ולראות אם משפר את הטעם עבורך
מחקיצאו לי בקושי 4 לחמניות. הגיוני?
השבמחקממש לא, איזה תבניות היו לך?
מחקהאם אפשר לוותר על סודה לשתיה?
השבמחקלא, הוא נחוץ להתפחה
מחקאפשר להחליף את הקמח לקמח מצה?
השבמחקלא ניסיתי, כל היחודיות היא בכך שהן לבנות וללא גלוטן. יש לי בבלוג לחמניות אחרות מקמח מצה
השבמחק