יום שלישי, 14 בינואר 2014

בלינצ'ס מלוח או מתוק ירוק ולבן

בלינצ'ס זה בלינצ'ס זה בלינצ'ס, 
אז נכון שאצל אמא שלי לא חלמו "לצבוע"בלינצ'ס לירוק, 
אבל למה לא בעצם? גם בריא וגם טעים וגם אחר, 
אז הרי לכם מתכון לבלינצ'סים קצת אחרת.




רכיבים: 



בלינצ'ס: 


כ-25 חביתיות: (למחבת בקוטר 20 ס"מ)



2 כוסות מים

2 כוסות קמח (250 גרם)

4 ביצים

1/2 כפית מלח

1/4 כפית פלפל שחור

1/4 כפית אבקת שום

4 כפות שמן

עירית פטרוזיליה ובזיליקום קצוצים





מילוי פטריות: 



4 סלסלות פטריות שמפיניון ויער פרוסות 



1/2 1 כפות גדושות של שום כתוש 



2 כפות אבקת מרק פטריות 



מלח 



פלפל 


בזיליקום קצוץ 

1/2 2 שמנת חמוצה



  אופן הכנה: 



לטגן את השום להזהבה. 



להוסיף את הפטריות ולהמשיך לטגן, עד שרוב הנוזלים שניגרו מהפטריות הצטמצמו. 



להוסיף אבקת מרק ותבלינים לערבב ולהוסיף את השמנת. 



לבשל עוד כ- 2 דקות ולהניח בצד לקירור.






הכנת הבלינצ'ס



הכנת הפיטריות בשמנת




* חשוב לציין, יש לכסות את הבלינצ'ס כדי שלא יתייבשו



כשהתקרב חג השבועות

הזכירה לי הג'וניורית שבעצם אין שום איזכור לבלינצ'ס המתוקים שאני נוהגת להכין

אז הנה אני מוסיפה את הווריאציה המתוקה לבלינצ'ס

הבלילה די דומה לזו המלוחה


2 כוסות מים אפשר להמיר חלק לחלב

2 כוסות קמח (250 גרם)

4 ביצים

2 כפות סוכר

מעט קליפת לימון מגוררת (בערך מרבע לימון)

4 כפות שמן

מערבבים את כל הרכיבים לבלילה אחידה

יוצקים למחבת חמה מאוד עם מעט שמן

בעזרת מצקת תוך טילטול המחבת כך שהבלילה תתפזר במהירות

זו הדרך לקבל בלינצ'ס דק.

המילוי:

500 גר' גבינה 5%
1 שמנת חמוצה של פעם
1-2 כפות אינסטנט פודינג וניל
סוכר לפי הטעם
2 חב' סוכר וניל
קליפה מגוררת מחצי לימון

אפשר גם צימוקים

אצלנו לא מוותרים על מילוי אגוזים וככה זה הולך

על הבלינצ'ס מורחים בנדיבות ריבת מישמש מדוללת במעט מים

תערובת האגוזים מכילה:

אגוזים טחונים
סוכר
קליפת לימון והרבה

מפזרים מהתערובת על הריבה ומגלגלים



רוצים להתפנק ממש?
תכינו מגדל של בלינצ'ס
הפעם בחרתי במילוי האהוב עלי ביותר
ריבת מישמש מהולה במעט ברנדי
ותערובת אגוזי מלך טחונים עם סוכר וכמובן קליפת לימון מגוררת
שלא תעיזו לוותר על קליפת הלימון, בלי זה, זה לא זה



חלום של קינוח



אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה