יום ראשון, 2 באפריל 2023

קוקילידה הקינוח המנצח לפסח ולא רק

 


את המתכון הנהדר קיבלתי משירי אלופת הקונדיטוריה, חברה של הג'וניורית שלי

קצת שיניתי , אבל ממש בקטנה

רכיבים:

200 גר שוקולד מריר

חצי כוס שמן

שתי ביצים

1/2 כוס סוכר לבן

1/2 כוס סוכר חום

3 כפות קקאו 

כפית אבקת אפיה 

3/4 כוס קמח תפו"א (אפשר להחליף 1/4 כוס בקמח שקדים)

אופן ההכנה:

⁦⁩ממיסים  את השוקולד מערבבים לאחידות ומוסיפים את השמן 

⁦מקציפים  את  הביצים, עם הסוכר הלבן והסוכר החום וכשמתקבלת קציפה תפוחה

 מוסיפים את תערובת השוקולד המומס, 

⁦⁩לאחר מכן מוסיפים את הקמח, אבקת אפייה והקקאו

מערבבים עד לקבלת תערובת חלקה.

את הבלילה מכניסים לשקית זילוף ויוצרים "שבלולים" בגודל הרצוי.

קחו בחשבון שהעוגיות תופחות מלא באפיה, אני זילפתי בקוטר של כ-5 ס"מ (אפשר לזלף קטן יותר)

⁦⁩מחממים תנור 175 מעלות מכניסים לתנור ל-8 עד 9 דקות ומוציאים 

להשאיר את העוגיות להצטנן ורק לאחר מכן לנתק מנייר האפייה

למילוי:

1 שמנת מתוקה או צמחית

1 פודינג וניל

1/2 כוס חלב /קרם קוקוס/ מים

כף נוזל קפה מרוכז

כף אבקת שוקולית

מרכיבים: את הקוקילידה בשכבות: 

מסדרים את העוגיות הפוכות 

 מזלפים שכבת קצפת 

מכסים בעוגיה







אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה