יום רביעי, 29 במרץ 2023

לפני הבישולים מתכננים את העיצובים

 עריכת שולחן ליל הסדר לא דומה לעריכת שולחן לשבת

ממש לא

תפאורה שלמה אני פורסת על השולחן שתתאים לכל ההתנהלות של הערב.

גביעי יין כמובן לכל סועד, הגביעים מונחות על תחתיות יעודיות שיוכלו לקלוט את הטפת היין 

בעשרת המכות.



במרכז השולחן קערת הסדר על כל רכיביה: מרור, חרוסת,כרפס,זרוע,ביצה



לאורך השולחן אני מפזרת קעריות עם מי מלח לצורך הטבלת הירקות, כמובן פרחים להוסיף חן לשולחן

והפרחים לעולם יהיו באגרטלים קטנים ונמוכים.

צריכה להיות גם פרקטית

גם כך יש המון כלים אחרי הסעודה, אז הצלחת הראשונה שמיועדת לכל הסימנים שאוכלים 

תוך כדי קריאת ההגדה היא חד פעמית ומהווה כתם צבע הוספתי גם פלייסמנט באותו גוון בצורת פרח



לשולחן שהפעם בחרתי לערוך עם מפה לבנה, בתוספת צבעי הזהב ותכלת


הכי אביבי שיש






תפריט לליל הסדר

נפתח במנת סלמון אפוי על מצע מחית דלעת 


רכיבים:

נתחי סלמון כמספר המשתתפים

פרחי ברוקומיני
1/2 כוס פרוסות שקדים
1/2 ק"ג דלעת קלופה וחתוכה לקוביות
1 בצל קטן
2 שיני שום
1/2 כוס קרם קוקוס
מלח, פלפל, 

אופן ההכנה:

מזהיבים בשמן בצל קטן קצוץ ו-2 שיני שום



מוסיפים את הדלעת ומאדים עד לריכוך, מוסיפים מעט מים וקרם קוקוס



מתבלים, כשהדלעת רכה מועכים בממחה ומתקנים תיבול.

מאדים את פרחי הברוקומיני ולסיום  5 דקות בגריל לצריבה קלה

מתבלים את נתחי הדג במלח, מעט פפריקה, אבקת שום ושמן 
צולים בתנור בחום 200 מעלות 15-20 דקות.

מרק עוף עם קניידלך הוא דיי מצוות היום

אז עוד מנת ביניים


 

לעיקרית 

עוף בפפריקה


רכיבים:

8 כרעיים חצויים

מרינדה

15 שיני שום כתושים
2 כפות פפריקה
2 כפות שמן זית
1/2 כפית מלח
10 כפות מים
2 כפות דבש

פטרוזיליה קצוצה - להגשה

אופן ההכנה:

לערבב את חומרי המרינדה, למרוח את נתחי העוף 
לאפסן במקרר כמה שיותר שעות, אני מתבלת יום לפני האפייה.

לאפות בחום 200 מעלות כשעה מכוסה 
להסיר את הכיסוי ולאפות עוד 15 דקות להשחמה
כשמוציאים מהתנור בוזקים פטרוזיליה קצוצה.


תפוחי אדמה קריספיים



 זו מנה שכיף להכין ולאכול 

תפוחי האדמה יוצאים נימוחים מבפנים ומעט קריספיים מבחוץ- שלמות


כדי לקצר זמנים

מתחילה בבישול תפוחי האדמה במים מומלחים קלות, 

מניחה לרתוח על להבה קטנה 10 דקות ומסננת.

בתבנית חסינת אש מערבבת את התיבול
שכולל מלח,פפריקה/פפריקה מעושנת,אבקת שום, כל זה מעורבב בשמן
מערבבת בעדינות את תפוחי האדמה בתבלינים
ואופה בחום 200 מעלות כ- 50 דקות
תפוחי האדמה משחימים קלות


גזר מזוגג

6 גזרים במגוון צבעים - היו לי סגולים, צהובים וכתומים

קולפים חוצים לאורך ושוב חוצים לאורך את הגזרים העבים יותר.



צורבים במחבת חמה עם מעט שמן

כאשר הגזרים מקבלים צריבה יפה

מוסיפים 2 כפות מייפל, כמה טיפות מיץ לימון

ומעט טימין יבש או טרי

מערבבים קלות כדי שהגזרים יצופו במייפל.






ולקינוח

עוגת שוקולד חמימה ומגוון פירות





ושיהיה לכולנו חג  פסח כשר ושמח

2 תגובות:

  1. הכל נראה מעולה!
    לפני שהספקתי להתרכז באוכל
    אני לא יודע אם שמת לב לכך
    אבל סידור המפיות בצלחות הזכיר לי את הפירמידות.
    רעיון נפלא

    השבמחק