עריכת שולחן ליל הסדר לא דומה לעריכת שולחן לשבת
ממש לא
תפאורה שלמה אני פורסת על השולחן שתתאים לכל ההתנהלות של הערב.
גביעי יין כמובן לכל סועד, הגביעים מונחות על תחתיות יעודיות שיוכלו לקלוט את הטפת היין
בעשרת המכות.
במרכז השולחן קערת הסדר על כל רכיביה: מרור, חרוסת,כרפס,זרוע,ביצה
לאורך השולחן אני מפזרת קעריות עם מי מלח לצורך הטבלת הירקות, כמובן פרחים להוסיף חן לשולחן
והפרחים לעולם יהיו באגרטלים קטנים ונמוכים.
צריכה להיות גם פרקטית
גם כך יש המון כלים אחרי הסעודה, אז הצלחת הראשונה שמיועדת לכל הסימנים שאוכלים
תוך כדי קריאת ההגדה היא חד פעמית ומהווה כתם צבע הוספתי גם פלייסמנט באותו גוון בצורת פרח
זו מנה שכיף להכין ולאכול
תפוחי האדמה יוצאים נימוחים מבפנים ומעט קריספיים מבחוץ- שלמות
כדי לקצר זמנים
מתחילה בבישול תפוחי האדמה במים מומלחים קלות,
מניחה לרתוח על להבה קטנה 10 דקות ומסננת.
בתבנית חסינת אש מערבבת את התיבול
שכולל מלח,פפריקה/פפריקה מעושנת,אבקת שום, כל זה מעורבב בשמן
מערבבת בעדינות את תפוחי האדמה בתבלינים
ואופה בחום 200 מעלות כ- 50 דקות
תפוחי האדמה משחימים קלות
גזר מזוגג
6 גזרים במגוון צבעים - היו לי סגולים, צהובים וכתומים
קולפים חוצים לאורך ושוב חוצים לאורך את הגזרים העבים יותר.
צורבים במחבת חמה עם מעט שמן
כאשר הגזרים מקבלים צריבה יפה
מוסיפים 2 כפות מייפל, כמה טיפות מיץ לימון
ומעט טימין יבש או טרי
מערבבים קלות כדי שהגזרים יצופו במייפל.
הכל נראה מעולה!
השבמחקלפני שהספקתי להתרכז באוכל
אני לא יודע אם שמת לב לכך
אבל סידור המפיות בצלחות הזכיר לי את הפירמידות.
רעיון נפלא
תודה
השבמחק