יום שלישי, 14 בינואר 2014

רולדה במילוי פטריות

פסח הוא אחד החגים המאתגרים, ביחוד  למי שמארחת. אני לא אוהבת להכין אוכל ממצות מורטבות שלמות או מרוסקות והמתכון  הזה נולד במיוחד לפסח.
(במקום הקמח אני משתמשת בקמח מצה דק מעורב  בקמח תפו"א ביחס 1:1)
המתכון מובא בגרסתו  לימי החמץ כי מדובר במנה ממש מיוחדת

רכיבים: 



לטורט: 

5 ביצים מופרדות 
קורט מלח 
1 כף שמן 
1 כף מים 
1 כף אבקת אפיה 
3/4 כוס קמח 

פטרוזיליה 
בזיליקום 
עירית 
1 כף קמח 

1 כף רסק עגבניות 
1 כפית פפריקה מתוקה 

מילוי: 

2 בצלים קצוצים 
שמן 
3 סלסלות פטריות יער ושמפיניון פרוסות דק 
1/4 כוס יין לבן 
במלח 
מעט טימין 
פלפל לבן




אופן הכנה: 


טורט: 

להקציף חלבונים עם קורט מלח. 

לערבב חלמונים עם כף שמן, כף מים וכף אבקת אפיה. 

לקפל לתוך החלבונים את החלמונים יחד עם 3/4 כוס קמח. 

לחלק ל- 2. 

למחצית אחת להוסיף פטרוזיליה, בזיליקום ועירית קצוצים דק 

ועוד כף קמח. 

למחצית השניה להוסיף כף רסק עגבניות וכפית פפריקה מתוקה. 

לערבב לשטח על נייר אפיה משומן ולאפות 5-6 דקות. 

להפוך על מגבת נקיה, להפריד את נייר האפיה ולגלגל לרולדה. 

לקרר. 


מילוי: 

לטגן בשמן את הבצלים. 

להוסיף את הפטריות. 

להוסיף 1/4 כוס יין לבן. 

לטגן לערבב עד שכל הנוזלים מתאדים. 

לתבל במלח, מעט טימין ופלפל לבן. 

לקרר. 

כשהרולדות והמילוי קרים ניתן לפתוח את הרולדות, להרטיב במעט מרק ולמלא









אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה