יום שלישי, 14 בינואר 2014

לחמניות ממולאות




רכיבים: 



1/4 כוס סוכר (כוס ח"פ) 

1/2 כוס שמן (כוס ח"פ) 

1 כף מלח 

1 כפות שמרים יבשים 

2 ביצים 

1/2 קילו קמח 

1/4 1 כוסות מים פושרים (כוס ח"פ) 



למלית: 


ממרח פלפלים קלויים - אפשר קנוי, לי היה מוכן (פלפלים קלויים + שמ"ז + שום כתוש + מלח + פלפל שחור + מעט חומץ בלסמי) 
3 בצלים קצוצים מטוגנים בשמן לצבע זהוב עמוק 
200 גר' זיתים שחורים מגולענים וקצוצים 

ביצה 
 שומשום



אופן הכנה: 
בקערה של המיקסר שמים:

1/4 כוס סוכר (כוס ח"פ), 1/2 כוס שמן (כוס ח"פ), 1 כף מלח
1 כפות שמרים יבשים, 2 ביצים, ו-1/2 קילו קמח

מוסיפים את המים תוך לישה עד לקבלת בצק נח

לשים 10 דקות, נותנים לתפוח עד להכפלת הנפח, אפשר גם להשאיר לילה במקרר, וגם אם התפיחה לא ניכרת אפשר להמשיך הלאה.





מכינים את הלחמניות:

מרפדים שתי תבניות גדולות בנייר אפייה.

מדליקים את התנור ל- 190 מעלות.

מחלקים את הבצק ל-30 חלקים ולשים כל חלק לכדור.

מתחילים מהכדור הראשון:

מרדדים אותו למלבן בגודל של כ-15 על 10 ס"מ, מסדרים פס מלית (מורחים ממרח פלפלים ומעל מפזרים מעט בצל מטוגן וזיתים קצוצים) לאורך החלק התחתון של המלבן, בלי לגעת בשוליים. מגלגלים/סוגרים את הבצק על פס המלית, ומהדקים בעזרת האצבעות. חורצים על המלבן חריצים במרווחים שווים, מבלי להגיע לשוליים. מגלגלים את הבצק על עצמו, מעגלים את הגליל לצורת קשת, ומניחים על התבנית כשהתפר כלפי מטה.

מכינים כך את שאר הלחמניות.

מברישים את הלחמניות בביצה טרופה, בוזקים שומשום.

מתפיחים את הלחמניות כרבע שעה 

מכניסים את התבנית  התנור החם, אופים בין רבע שעה לחצי שעה, תלוי בגודל הלחמניה  עד שהלחמניות זהובות. חשוב לבדוק למטה אם הצבע יפה ולא לבן (הופכים ובודקים מלמטה).











הערות:
מבוסס על מתכון של מרילין.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה