יום ראשון, 28 ביולי 2019

לונדון ברויל הסטיק שלי לשבת



לונדון ברויל

זה רק השם, לא באמת קשור ללונדון, האמת שמקור המתכון הוא דווקא באמריקה.
 מדובר בטכניקת בישול של סטייקים מכתף בקר במהירות ובחום גבוה, 
לאחר מכן חיתוך הנתח לפרוסות דקות נגד הסיבים.

בדר"כ מדובר בשלוש אפשרויות: London Broil/Minute London Broil, and Shoulder Steak.
נתח הכתף עובר חיתוך והוצאת פס הסחוס שעובר באלכסון בתוכו כך שמתקבל נתח
שטוח יותר במשקל של כ- 1 ק"ג.
שלושת הנתחים הללו קולטים היטב מרינדות, די בשעתיים שלוש למרות שאפשר להשאיר גם לילה בתיבול.
הם מתאימים להכנה מראש ולהגשה אחרי חימום קצר או גם בטמפרטורת החדר , 
מה שעושה אותם מתאימים יופי לסעודות שבת והשאריות יכולות להאכל בתוך סלט או כריך.



אז תתחילו מהביקור בקצביה, תבקשו נתח ללונדון ברויל
ותמשיכו כאן במתכון 

מה במרינדה:

2 כפיות שום כתוש
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
1/4 כוס שמן זית
1/3 כוס יין לבן חצי יבש
3-4 כפות רוטב סויה

להניח לכמה שעות


אח"כ לסדר בתבנית, 
לחרוץ קצת את הנתח כדי להגדיל את ספיגת הטעמים לתוכו



לאפות בחום 220 מעלות למשך כ- 25 דקות

להפוך את הנתח תוך כדי האפיה.

וזהו

להוציא מהתנור, לקרר ולפרוס פרוסות דקות


את נתחי הבקר הגשתי עם ריבת בצל









אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה