יום ראשון, 8 במאי 2022

גולש תפוחי אדמה

 את הסיר הזה אמא שלי היתה מכינה שנים, כל יום שישי.

היינו  מגיעים אליה עם סיר, לוקחים הביתה לאכול, לא היה אחד שלא אהב.

אמנם גולש מתקשר אצל הרוב לסיר עם קוביות בשר, ירקות ופפריקה, אבל אצלנו

- הגולש הוא גולש תפו"א, אולי כי אבא שלי כל כך אהב תפו"א, אולי כי זה היה הכי מהיר להכין

בימי שישי בין שאר ההכנות לשבת.

אה ועוד דבר, חייבת להעמיד דברים על דיוקם, בעצם בהונגרית זה "קרומפלי גויאש"

אנחנו עיברתנו את זה לגולאש...



בבישול ההונגרי זאת יש לדעת יש רכיבים קבועים שאיתם חייבים להתחיל

השילוש המקודש: בצל

                         פלפל- ורצוי ירוק בהיר, אבל גם אדום זה בסדר

                        עגבניה

                        רכיבים:

1 בצל חתוך לקוביות

1 פלפל חתוך לרצועות

2 -3 עגבניות חתוכות לפלחים

8 תפו"א חתוכים לצ'יפסים

3-4 כפות פתיתים

מלח, פפריקה,פלפל שחור

מים

פטרוזיליה קצוצה.

אופן ההכנה:

מתחיילים בהכנת הלצ'ו - מזהיבים במעט שמן את הבצל, מוסיפים את הפלפל והעגבניות

ומאדים בסבלנות עד שהירקות מתרככים מעט.



מוסיפים את שאר הרכיבים, כולל מים כדי כיסוי 1/2  מהירקות , מכסים ומבשלים לריכוך





                                                     כשמוכן בוזקים פטרוזיליה קצוצה.




* למי שאוהב אפשר להוסיף גם קבנוס חתוך לפרוסות, בשלב שמוסיפים את תפוחי האדמה

2 תגובות:

  1. נקרא מצויין. האם זה נאכל כמו מרק או מנה עיקרית?

    השבמחק
    תשובות
    1. זה ממש לא מרק, יותר כמו תבשיל עם טיפה נוזלים, נאכל כמנה עיקרית צמחונית

      מחק