יום רביעי, 11 במאי 2022

מסיבת קיץ לכבוד הקיץ שמתחיל

 וגם עוד כמה סיבות משמחות



קיץ זה שמש וצהוב ולימונים למשקה מרענן עם הרבה עלי נענע וקרח גרוס

השולחן שלי הפעם בקונספט הקייצי הצהבהב, עתיר לימונים, עד שלא חיפשתי לא הייתי מודעת לכמה

יפים הכלים המעוטרים בלימונים.

לימונים זה דרום איטליה וכך התפריט שלי קיבל כיוון איטלקי .

הפרחים שלי- גיבסניות, בכלי זכוכית מצופים בפרוסות לימון

לכל אורח חיכתה על הצלחת עוגיית חמאה בצורת לימון מצופיה ברויאל צהבהב




התפריט הנבחר הוא חגיגה איטלקית

על השולחן פוקצ'ה נטורל - שמן זית רוזמרין ומלח גס

ומיני מטבלים:

קונפי שום, פלפלים קלויים, ממרח עגבניות מיובשות

מבחר זיתים

כדורוני מוצרלה בשמן זית, בזיליקום ופפריקה

סלסה עגבניות





בהמשך:

לזניה היא מאפה שאפילו עדיף לא להכין ברגע האחרון, לזניה מתאים לה זמן מנוחה ולמארחת מתאים

שחלק מההכנות יגלשו ליום שלפני ואפילו יומיים.

לתבנית בגודל A4 

רכיבים:

1/2 קופסת דפי לזניה לא מבושלים

3 קופסאות עגבניות מרוסקות (1.2 ק"ג) אני מעדיפה עגבניות מוטי

1 רסק עגבניות קטן

כף גדושה שום כתוש

שמן זית

1 שמנת לבישול (250 מ"ל)

מלח, פלפל שחור

1/2 כוס עלי בזיליקום חתוכים לרצועות

250 גר' קצ'קבל מגוררת

2 כדורי מוצרלה פרוסים דק

אופן ההכנה:

מתחילים בבישול הרוטב

מזהיבים את השום בשמן זית

מוסיפים את העגבניות ורסק העגבניות ומבשלים 

כרבע שעה, מתבלים , מוסיפים את השמנת ומבשלים עוד 2-3 דקות.

כשמסירים מהאש מערבבים לתוך הרוטב את עלי בזיליקום ומניחים להתקרר מעט.

הרכבה:

מסדרים דפי פסטה בתבנית

יוצקים לכיסוי מהרוטב

מניחים פרוסות מוצרלה

מפזרים קצ'קבל מגוררת

ושוב דפי פסטה, רוטב עגבניות, מוצרלה, קצ'קבל ודפי פסטה

מסיימים ברוטב ושארית הקצ'קבל המגוררת

מכסים ואופים בחום 175 מעלות 45 דקות

משאירים להתקרר עוד חצי שעה בתנור.



סטייק סלמון מזוגג ואפוי כ- 15 דקות בחום 210 מעלות




פסטה לבנה, כי תמיד יש מי שמחפש

וליד פסטו או רוטב עגבניות קליל

רוטב עגבניות לפסטה:

3-4 שיני שום כתושים להזהיב בשמן זית

להוסיף עגבניות חתוכות/שרי ואפילו אפשר להשתמש באלה הקצוצות של מוטי

לתבל במלח ומעט סוכר

לבשל כ- 20 דקות

אפשר להוסיף בזיליקום קצוץ טרי

ניוקי  ברוטב לימון ואפונה



                               מתכון מופלא ומיוחד בפרט שמחפשים רוטב לא אדום ולא חלבי 

השתמשתי בניוקי שקונים בוואקום

רוטב:

4-5 שיני שום חתוכים לפרוסות

שמן זית

 מיץ משני לימון

סרט קליפת לימון

3/4 כוס אפונה מבושלת קלות במיקרו (5 דקות במים ומעט מלח)

20 גר' חמאה

מלח, פלפל 

פטרוזיליה קצוצה

מבשלים את הניוקי לפי ההוראות על גבי האריזה.

מזהיבים קלות את השום בשמן זית

מוסיפים מצקת ממי הבישול של הניוקי, מיץ לימון, אפונה וחמאה ומביאים לרתיחה

מתבלים

מוסיפים את הניוקי המסוננים ומבשלים 3-4 דקות

בוזקים פטרוזיליה קצוצה.


בגזרת הסלטים

סלט קיסר

השתמשתי בלבבות חסה, שטופים מיובשים וחתוכים

2 כוסות קרוטונים שהכנתי מחלה ישנה שרק התזתי על הקוביות שמן זית

ואפיתי כ- 20 דקות בחום 180 מעלות

כמה קילופים מפרמזן

ורוטב :

כף חרדל גרגרים

שן שום כתושה

5 כפות מיץ לימון

3 כפות פרמזן מגוררת

3/4 כוס שמן זית

מלח ופלפל שחור

טוחנים את הרוטב בבלנדר סטיק 

מערבבים עם החסה ממש בהגשה



סלט עגבניות ומלפפונים סטייל פנצנלה אבל מותאם לחיך המשפחתי.


לקינוח

מיני טירמיסו

מכיל ביסקוטים מורטבים בקפה מחוזק ברום

וקרם גבינה

מגבינת מסקרפונה (1/2 ק"ג) 2 שמנת מתוקה (500 מ"ל)

1 כוס סוכר

כף תמצית וניל משובחת

ולסיום קקאו



עוגת יום הולדת

ממולאה בגנאש שוקולד לבן, פטיסייאר פיסטוק וקארד לימון

רכיבים לעוגה:

5 ביצים 

3/4 כוס סוכר

כפית תמצית וניל

1/3 כוס שמן

3/4 כוס מיץ תפוזים

2 כוסות קמח +אבקת אפיה

אופן ההכנה:

מקציפים את הביצים בשלמותם עם הסוכר

לקציפה תפוחה ובהירה

מוסיפים תמצית וניל ושמן

מורידים את מהירות ההקצפה

מוסיפים לסירוגין קמח ומיץ תפוזים

מחלקים את הבלילה בין 3 תבניות אובליות.

ואופים בחום 170 מעלות כ- 20 דקות, מוציאים ומקררים

סירופ להרטבה:

1/3 כוס מים

2 כפות סוכר

2 כפות מיץ לימון

2 כפות ברנדי

מחממים עד להמסת הסוכר, מרטיבים כל שכבת טורט לפני מריחה המילוי.

מילוי 1:

פטיסייר  פיסטוק


 כוס חלב
כפית תמצית וניל
60 גרם סוכר
2 חלמונים
20 גרם קורנפלור
2 כפות מחית פיסטוק
.
הכנת הקרם פטיסייר

מביאים לרתיחה את החלב והתמצית וניל
בקערה טורפים היטב במטרף את החלמונים עם הסוכר והקורנפלור
שמים 2 כפות מהחלב החם בתערובת הביצים ומערבבים
מוסיפים עוד שתי כפות ומערבבים שוב
חוזרים על הפעולה כמה פעמים 
מחזירים את תערובת הביצים לסיר עם החלב ומבשלים תוך טריפה עד
שהקרם מסמיך מאוד מכבים ומקררים
מערבבים לקרם את מחית הפיסטוק ומניחים להתקררות מלאה.

מילוי 2:

קארד לימון

2 חלמונים
60 מ"ל (1/4 כוס) מיץ לימון סחוט טרי
50 גרם (1/4 כוס) סוכר

50 גרם חמאה
טורפים קלות בקערה את החלמונים.

 מכינים קערה נוספת ועליה מסננת דקה.

מחממים יחד מיץ לימון, סוכר וחמאה בסיר על גבי להבה בינונית עד שהחמאה נמסה.

מסירים מהלהבה ויוצקים את תכולת הסיר בזרם דק אל החלמונים, תוך כדי טריפה מתמדת.

מחזירים את תכולת הקערה אל הסיר ומבשלים תוך כדי טריפה מתמדת

עד לקבלת קרם סמיך שמזכיר במרקמו פודינג, כ-2-3 דקות.

. מסירים מהלהבה ומעבירים דרך המסננת לקערה נקייה. 

מכסים בניילון נצמד ומצננים לטמפרטורת החדר.

מעבירים למקרר (ניתן להכין מראש ערב קודם).

לפני השימוש לקחת מחצית מהקרם לקפל לתוכו 2 כפות קצפת.

מילוי 3

גנאש שוקולד לבן

200 גר' שוקולד לבן
2 שמנת מתוקה

ממיסים את השוקולד ב- 1 שמנת מתוקה, מקררים
מערבבים לתערובת עוד שמנת מתוקה ומקררים כמה שעות.

מקציפים היטב 

כעת מרכיבים:

שכבת טורט על צלחת הגשה
להרטיב בסירופ
למרוח את המילוי הראשון- פטיסייר פיסטוק
לכסות בשכבת טורט
להרטיב בסירופ
למרוח את המילוי השני - קארד לימון 
לכסות בשכבת הטורט האחרונה
להרטיב בסירופ
למרוח את הגנאש המוקצף על ומסביב לעוגה
לקשט כרצונכם








ליווינו את המסיבה בקוקטילים מדהימים

רום קאמפרי ומיץ פסיפלורה - Bitter me

רום אננס בניחוח למון גראס Dirty daquiri







אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה