יום חמישי, 6 במרץ 2014

סלטי הבית - אוכל קטן

זהו מגוון של סלטים טריים

שמוגשים אצלנו כפתיח בלא מעט ארוחות שבת


נתחיל ב-  

סלט מלפפונים

4 מלפפונים
1/2 בצל סגול

מים
חומץ
מלח
סוכר

אופן ההכנה:

פורסים את המלפפונים והבצל דק
בוזקים כפית מלח ומניחים לשעה

סוחטים את הירקות ושמים בקערה
מוסיפים מים, חומץ- לפי הטעם
וסוכר 
להוסיף מלח אם חסר
כדאי להכין את הסלט יום מראש


סלט עגבניות:

חצי סלסלת עגבניות שרי פרוסות
4 בצלים ירוקים קצוצים

רוטב:
3 כפות שמן קנולה
1 כף חומץ
1 כפית חרדל
מלח, פלפל

אופן ההכנה:

שמים את חומרי הרוטב בצנצנת קטנה
משקשקים היטב ויוצקים על הסלט
מגישים מייד

סלט כרוב:

1/2 ראש כרוב בינוני פרוס דק

רוטב:
כפית מלח
1/4 כוס שמן
מיץ מחצי לימון
סוכר -לפי הטעם

מוסיפים את חומרי הרוטב לכרוב ולשים היטב
מניחים לספיגת טעמים

וריאציה על סלט הכרוב שהצטרפה לאחרונה לרפרטואר


1/4 ראש כרוב לבן

1/4 ראש כרוב סגול
3 גזרים
4 מלפפונים

מגררים את הגזרים על מגררת גסה


את שאר הירקות פורסים דק במעבד המזון


כעת מתבלים כמו סלט הכרוב הלבן





סלט גזר:

2 שקיות גזר חתוך לג'וליאנים
1/2 חב' עירית גזורה לפיסות באורך 3-4 ס"מ

רוטב:
1/2 כוס שמן
5 כפות רוטב סויה
2 כפות סוכר חום

1/4 כוס אגוזי פקאן מסוכרים וקצוצים
1/3-1 כוס חמוציות

אופן ההכנה:

מכינים את הרוטב בצנצנת קטנה
מוסיפים לירקות 
מוסיפים את החמוציות ואגוזי הפקאן המסוכרים
מערבבים ומגישים מייד

סלט מלפפונים בלימון

האיש לא אוהב בחומץ.. מה לא אכין לו בלימון?

6 מלפפונים
כוס מיני צנוניות
עלים מ- 10 גבעולי פטרוזיליה
1/2 שמן שום כתושה
מיץ מחצי לימון
1/2 כוס מים
2 כפות שמן
1/4 כוס סוכר
מלח 

פורסים את המלפפונים והצנוניות
קוצצים את הפטרוזיליה
מערבבים עם יתר החומרים
ומעבירים לקירור.





פלפלים בתחמיץ:

כ- 5 פלפלים חתוכים לרבעים

שמים בסיר

חצי ליטר חומץ 
750 מים 
רבע כוס סוכר 
מלח גס 
3-4 עלי דפנה 
4-5 פלפל אנגלי 


מערבבים, מרתיחים, טועמים, מתקנים תיבול אם צריך.

לאחר הרתיחה מכניסים את הפלפלים לתחמיץ, מביאים שוב לרתיחה 
מבשלים כמה דקות עד שהפלפלים משנים מעט את צבעם. 

מכניסים את הפלפלים לצנצנת או כלי זכוכית מוסיפים שיני שום 
פרוסות ושופכים את התחמיץ שצונן קצת על הפלפלים.


מימין סלט כרוב, משמאל סלט גזר ולמעלה סלט עגבניות שרי

מימין סלט מלפפונים משמאל פלפלים בתחמיץ

סלט סלק

1 חב' סלק מבושל בואקום
חצי כפית שום כתוש
3/4 כפית חרדל דיז'ון
2 כפות שמן
כף מיץ לימון
כפית או יותר, לפי הטעם , סוכר
מלח ופלפל שחור

חותכים את הסלק לקוביות קטנות
מתבלים ומקררים , כדאי להכין כמה שעות על מנת שהסלק יקבל את הטעמים


סלט פלפלים קלויים

6 פלפלים אדומים וצהובים
1 כפית דבש
3 כפות שמן
מיץ מחצי לימון
2 שיני שום פרוסות דק
מלח,פלפל,טימין

אופן ההכנה:

קולים את הפלפלים , מוציאים מהתנור ומניחים בשקית נילון סגורה להזיע
כשהפלפלים מתקררים אפשר לפתוח את השקית והקילוף כעת הוא משחק ילדים
מנקים מגרעינים, שוטפים וחותכים לרצועות
מתבלים
ומניחים במקרר לספוג טעמים



  סלט טורקי

פגשתי בסלט בבלוג של מרילין, עם קצת התאמות לחך שלי
יצא מעולה, מתווסף לסלטי הבית שלנו:

רכיבים:

צרור פטרוזיליה קצוץ 
5 גבעולי בצל ירוק קצוצים
2 בצלים קצוצים דק
  2 כפות אריסה מתוקה
 2 קופסאות קטנות רסק עגבניות
 מלח ופלפל שחור
כפית כמון טחון
1/2 כוס מיץ לימון 
1/2 כוס שמן (לא שמן זית)

אופן ההכנה

מערבבים הכל ומעבירים ושומרים במקרר
משתבח עם הזמן




ממרח עגבניות מיובשות

שולחן השבת אינו מושלם אם הממרח הזה לא נוכח


רכיבים:


1 צנצנת עגבניות מיובשות בשמן

עלי בזיליקום משלושה גבעולים
או
חצי כף בזיליקום יבש
4 שיני שום
חופן אגוזי מלך
שמן זית

אופן ההכנה:


שמים את כל הרכיבים בקערה של מעד מזון ומעבדים למחית


תוך הוספת שמן זית


כמה?


עד לקבלת מרקם של ממרח לא נוזלי







טפנד


גם הוא שחקן די קבוע בארוחות השבת


רכיבים


המהדרין יגלענו 250 גר' זיתי קלמטה


וכל השאר יסננו קופסת שימורי זיתים מגולענים


5-6 גבעולי פטרוזיליה


4 שיני שום


1/2 בצל סגול


פלפל שחור,קורט מלח


שמן זית


אופן ההכנה:


שמים את כל הרכיבים בקערה של מעבד מזון ומעבדים למרקם משחתי


תוך הוספת שמן זית עד לקבלת המרקם הרצוי







אנחנו אוהבים סלט חצילים 
והרבה פעמים אני קולה 3-4 חצילים, מניחה להגיר נוזלים
קולפת, קוצצת גס את בשר החציל
ומתבלת במעט מיונז, שום כתוש, מלח,פלפל שחור.

אפשר גם לטחון את החציל

קרם חצילים קלויים מתובל בהרבה שום
הוא מעדן שקשה לעמוד בפניו




אבל לאחרונה

מכינים גם חציל קלוף כזה שמוגש עם הקליפה השחורה לשולחן, נפתח ומקבל לתוכו
ים של טחינה טעימה
עם או בלי פטרוזיליה קצוצה.

הנה רעיון, שהביאה אירית לאחד המפגשים של הפרדס

לגוון את המנה:

רוטב הטחינה:


1/4 כוס טחינה גולמית

1/4 כוס סילאן
פחות מ- 1/4 כוס רוטב סויה
3-4 כפות מים (בהתאם לצורך)
2 כפות שמן (לא שמן זית) אני השתמשתי בשמן קנולה
מלח לפי הטעם

שמתי בקערית וחיממתי במיקרו


להניח להצטנן קלות.


להכין ירקות קצוצים דק מאוד:


בצל ירוק, פטרוזיליה, גמבה, 

להוסיף לתערובת הירקות הקצוצים מלח, מיץ לימון ושמן זית ולערבב.

כשעה-שעתיים לפני ההגשה חורצים קלות עם סכין לאורך החצילים,


שמים מתערובת הטחינה והסילאן שהצטננה ומעל שמים את תערובת הירקות.





סלט כרוב סגול

גם יפה לעין וגם מוסיף צבע לשלוחן


רכיבים:


1/2 כרוב סגול פרוס דק

2 גזרים קלופים ומגוררים גס
3 בצל ירוק קצוץ
1/2 כוס חמוציות
3 תפוזים מפולטים

רוטב:


1/4 כוס שמן

1/4 כוס חומץ יחד עם כף בלסמי
4 כפות סוכר חום
מלח , פלפל שחור




 לצקת את הרוטב על הירקות כמה שעות לפחות לפני ההגשה כדי לתת לירקות זמן

להטמיע טעמים ולהתרכך מעט



זה יוצא מצויין גם בלי פלחי תפוז




פטריות בכל צורה לנישנושים לפני הארוחה
הפעם עם בלסמי ומעט רוזמרין

רכיבים:

1 בצל סגול

1 סלסלת פטריות שמפיניון
2 כפות חומץ בלסמי
1/2 1 כפיות סוכר חום
1 כף סויה קיקומן
1 שן שום כתושה
מעט רוזמרין יבש
מלח פלפל שחור

אופן ההכנה:


חוצים את הבצל הקלוף וחותכים ממנו פלחים דקים

מזהיבים בשמן
פרוסים את הפטריות ומוסיפים לבצל
מערבבים, מטגנים כמה דקות
הפטריות משנות צבע והנוזלים מתאדים
מוסיפים את התיבול וממשיכים לבשל עוד כ- 5 דקות





סט חדש של מטבלים 





קונפי פלפלים ועגבניות

אין כמו עצלות לרעיונות חדשים
התחשק לי משהו מפלפלים אבל התחשק פחות לקלות ולקלף
אז קונפי...פטנט אדיר

רכיבים:

2 פלפלים חתוכים לפיסות קטנות
10 עגבניות שרי חצויות
10 שיני שום

שמן זית
1/4 כפית טימין

אופן ההכנה:

שמים בסיר את הירקות , מכסים חלקית בשמן זית
מביאים לרתיחה, מורידים את האש לממש קטנטנה
וממשיכים לבשל, אם אפשר ללא בעבוע כלל
כשעה וחצי
מקררים, מסננים את הירקות וטוחנים, 
אפשר להוסיף קצת מנוזלי הבישול -אם הממרח יוצא סמיך מידיי
מוסיפים מלח, לפי הטעם.



ממרח ארטישוק

1/2 שקית תחתיות ארטישוק קפואות (בערך 200 גר')
מיץ מחצי לימון
6-8 עלי בזיליקום
6 שיני שום
1/4 כוס שמן זית
מלח

אופן ההכנה:

מבשלים את תחתיות הארטישוק במים מומלחים קלות עד שמתרכך, זה ארך כשעה וחצי
מסננים, טוחנים יחד עם שאר הרכיבים למחית חלקה מאוד



פסטו קישואים:

2 קישואים
4 שיני שום
מעט שמן
מלח
1/2 כפית כורכום
פלפל שחור
6-8 עלי בזיליקום
1/2 כוס קשיו טבעי

אופן ההכנה:

חותכים את הקישואים לקוביות
מחממים שמן בסיר וצולים את הקישואים כ- 5 דקות
הקישואים מתרככים מעט ומזהיבים
מניחים להתקרר
טוחנים עם שאר הרכיבים, מתקנים טעמים





אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה