יום חמישי, 6 במרץ 2014

סלטי הבית - אוכל קטן

זהו מגוון של סלטים טריים

שמוגשים אצלנו כפתיח בלא מעט ארוחות שבת


נתחיל ב-  

סלט מלפפונים

4 מלפפונים
1/2 בצל סגול

מים
חומץ
מלח
סוכר

אופן ההכנה:

פורסים את המלפפונים והבצל דק
בוזקים כפית מלח ומניחים לשעה

סוחטים את הירקות ושמים בקערה
מוסיפים מים, חומץ- לפי הטעם
וסוכר 
להוסיף מלח אם חסר
כדאי להכין את הסלט יום מראש


סלט עגבניות:

חצי סלסלת עגבניות שרי פרוסות
4 בצלים ירוקים קצוצים

רוטב:
3 כפות שמן קנולה
1 כף חומץ
1 כפית חרדל
מלח, פלפל

אופן ההכנה:

שמים את חומרי הרוטב בצנצנת קטנה
משקשקים היטב ויוצקים על הסלט
מגישים מייד

סלט כרוב:

1/2 ראש כרוב בינוני פרוס דק

רוטב:
כפית מלח
1/4 כוס שמן
מיץ מחצי לימון
סוכר -לפי הטעם

מוסיפים את חומרי הרוטב לכרוב ולשים היטב
מניחים לספיגת טעמים

וריאציה על סלט הכרוב שהצטרפה לאחרונה לרפרטואר

1/4 ראש כרוב לבן
1/4 ראש כרוב סגול
3 גזרים
4 מלפפונים

מגררים את הגזרים על מגררת גסה

את שאר הירקות פורסים דק במעבד המזון

כעת מתבלים כמו סלט הכרוב הלבן




סלט גזר:

2 שקיות גזר חתוך לג'וליאנים
1/2 חב' עירית גזורה לפיסות באורך 3-4 ס"מ

רוטב:
1/2 כוס שמן
5 כפות רוטב סויה
2 כפות סוכר חום

1/4 כוס אגוזי פקאן מסוכרים וקצוצים
1/3-1 כוס חמוציות

אופן ההכנה:

מכינים את הרוטב בצנצנת קטנה
מוסיפים לירקות 
מוסיפים את החמוציות ואגוזי הפקאן המסוכרים
מערבבים ומגישים מייד


פלפלים בתחמיץ:

כ- 5 פלפלים חתוכים לרבעים

שמים בסיר

חצי ליטר חומץ 
750 מים 
רבע כוס סוכר 
מלח גס 
3-4 עלי דפנה 
4-5 פלפל אנגלי 


מערבבים, מרתיחים, טועמים, מתקנים תיבול אם צריך.

לאחר הרתיחה מכניסים את הפלפלים לתחמיץ, מביאים שוב לרתיחה 
מבשלים כמה דקות עד שהפלפלים משנים מעט את צבעם. 

מכניסים את הפלפלים לצנצנת או כלי זכוכית מוסיפים שיני שום 
פרוסות ושופכים את התחמיץ שצונן קצת על הפלפלים.


מימין סלט כרוב, משמאל סלט גזר ולמעלה סלט עגבניות שרי

מימין סלט מלפפונים משמאל פלפלים בתחמיץ

סלט סלק

1 חב' סלק מבושל בואקום
חצי כפית שום כתוש
3/4 כפית חרדל דיז'ון
2 כפות שמן
כף מיץ לימון
כפית או יותר, לפי הטעם , סוכר
מלח ופלפל שחור

חותכים את הסלק לקוביות קטנות
מתבלים ומקררים , כדאי להכין כמה שעות על מנת שהסלק יקבל את הטעמים


סלט פלפלים קלויים

6 פלפלים אדומים וצהובים
1 כפית דבש
3 כפות שמן
מיץ מחצי לימון
2 שיני שום פרוסות דק
מלח,פלפל,טימין

אופן ההכנה:

קולים את הפלפלים , מוציאים מהתנור ומניחים בשקית נילון סגורה להזיע
כשהפלפלים מתקררים אפשר לפתוח את השקית והקילוף כעת הוא משחק ילדים
מנקים מגרעינים, שוטפים וחותכים לרצועות
מתבלים
ומניחים במקרר לספוג טעמים





ממרח עגבניות מיובשות

שולחן השבת אינו מושלם אם הממרח הזה לא נוכח

רכיבים:

1 צנצנת עגבניות מיובשות בשמן
עלי בזיליקום משלושה גבעולים
או
חצי כף בזיליקום יבש
4 שיני שום
חופן אגוזי מלך
שמן זית

אופן ההכנה:

שמים את כל הרכיבים בקערה של מעד מזון ומעבדים למחית

תוך הוספת שמן זית

כמה?

עד לקבלת מרקם של ממרח לא נוזלי






טפנד

גם הוא שחקן די קבוע בארוחות השבת

רכיבים

המהדרין יגלענו 250 גר' זיתי קלמטה

וכל השאר יסננו קופסת שימורי זיתים מגולענים

5-6 גבעולי פטרוזיליה

4 שיני שום

1/2 בצל סגול

פלפל שחור,קורט מלח

שמן זית

אופן ההכנה:

שמים את כל הרכיבים בקערה של מעבד מזון ומעבדים למרקם משחתי

תוך הוספת שמן זית עד לקבלת המרקם הרצוי






אנחנו אוהבים סלט חצילים 
והרבה פעמים אני קולה 3-4 חצילים, מניחה להגיר נוזלים
קולפת, קוצצת גס את בשר החציל
ומתבלת במעט מיונז, שום כתוש, מלח,פלפל שחור.

אפשר גם לטחון את החציל
קרם חצילים קלויים מתובל בהרבה שום
הוא מעדן שקשה לעמוד בפניו




אבל לאחרונה
מכינים גם חציל קלוף כזה שמוגש עם הקליפה השחורה לשולחן, נפתח ומקבל לתוכו
ים של טחינה טעימה
עם או בלי פטרוזיליה קצוצה.

הנה רעיון, שהביאה אירית לאחד המפגשים של הפרדס
לגוון את המנה:

רוטב הטחינה:

1/4 כוס טחינה גולמית
1/4 כוס סילאן
פחות מ- 1/4 כוס רוטב סויה
3-4 כפות מים (בהתאם לצורך)
2 כפות שמן (לא שמן זית) אני השתמשתי בשמן קנולה
מלח לפי הטעם

שמתי בקערית וחיממתי במיקרו

להניח להצטנן קלות.

להכין ירקות קצוצים דק מאוד:

בצל ירוק, פטרוזיליה, גמבה, 
להוסיף לתערובת הירקות הקצוצים מלח, מיץ לימון ושמן זית ולערבב.

כשעה-שעתיים לפני ההגשה חורצים קלות עם סכין לאורך החצילים,

שמים מתערובת הטחינה והסילאן שהצטננה ומעל שמים את תערובת הירקות.





סלט כרוב סגול

גם יפה לעין וגם מוסיף צבע לשלוחן

רכיבים:

1/2 כרוב סגול פרוס דק
2 גזרים קלופים ומגוררים גס
3 בצל ירוק קצוץ
1/2 כוס חמוציות
3 תפוזים מפולטים

רוטב:

1/4 כוס שמן
1/4 כוס חומץ יחד עם כף בלסמי
4 כפות סוכר חום
מלח , פלפל שחור




 לצקת את הרוטב על הירקות כמה שעות לפחות לפני ההגשה כדי לתת לירקות זמן
להטמיע טעמים ולהתרכך מעט



זה יוצא מצויין גם בלי פלחי תפוז




אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה