יום שלישי, 14 בינואר 2014

ירקות ממולאים


רכיבים: 

לתערובת הבשר: 


1/2 ק"ג בשר טחון (הודו + עוף טחונים) 



1/2 כוס אורז + 3/4 כוס מים + 1 כפית מלח + 1/2 כפית פלפל שחור 


1 בצל קטן + 3 שיני שום + פרוסת לחם מורטבת וסחוטה קלות - 
כל זה נטחן במעבד מזון והוסף לבשר 
תיבול:

מלח 

פלפל שחור 

פפריקה מתוקה 

תבלין גריל 
3 ביצים 

ירקות למילוי: 

פלפלים 
קישואים 
חצילים


  לרוטב: 


2 קופסאות רסק עגבניות 

1 כף גדושה קמח 

מעט שמן 

1 כף פפריקה מתוקה 

1/2 כף תבלין גריל 

מלח 

אבקת מרק עוף 

4 כפות סוכר 

5 כוסות מים 
1/2 כוס רכז רימונים


אופן הכנה: 


תערובת הבשר: 


שמים בסיר את האורז המים והתבלינים
מביאים לרתיחה, מכסים את הסיר ומבשלים עד שכל הנוזלים נספגים
האורז לא מאוד רך, אל דאגה הוא יתרכך בהמשך הבישול.
 לקרר


לערבב 1/2 ק"ג בשר טחון עם האורז שהתקרר

להוסיף לתערובת הבשר:

 1 בצל קטן + 3 שיני שום + פרוסת לחם מורטבת וסחוטה קלות
טחונים -במעבד מזון


לתבל: מלח, פלפל שחור, פפריקה מתוקה, תבלין גריל 
ושלוש ביצים. 



ירקות: 

להסיר את ראש הפלפל -החלק ההוא עם הגבעול,לנקות מהגרגרים ולהניח בצד
בעזרת מכשיר יעודי או אפילו סכין דקת להב
להסיר את ראש הקישואים והחצילים
לרוקן את הקישואים והחצילים, כל שתיוותר דופן דקה
לשטוף
להמליח את הקישואים והחצילים להניח לרבע שעה
 ולשטוף משארית המלח. 


הרוטב: 

בסיר, לטגן כף גדושה של קמח עם מעט שמן עד שמזהיב. 



להוסיף:
  רסק עגבניות, כף פפריקה, חצי כף תבלין גריל, מלח, אבקת מרק עוף

 ו -4 כפות סוכר. 

לבסוף

 5 כוסות מים. 



להרתיח, לתקן את התיבול, להוסיף חצי כוס רכז רימונים ולהניח בסיר את הממולאים. 



לבשל כשעתיים, עד שהירקות מתרככים והרוטב סמיך.






גם על המתכן הקלאסי הזה אפשר לייצר וריאציות לרוב
הפעם החלטתי לטפל אחרת במילוי:

2 בצלים קצוצים
להזהיב בשמן
750 גר' בשר בקר טחון
להוסיף ולטגן תוך עירבוב כך שיתקבלו פירורי בשר
כשיש פרורי בשר אפרפרים
להוסיף 2 קופסאות קטנות של רסק עגבניות
1/4 1 כוסות אורז שטוף ולא מבושל
לתבל במלח,פפריקה מתוקה ופלפל שחור
להסיר מהאש ולקרר
לערבב לתוך המילוי 1 ביצה

בסיר הזה היו 10 פלפלים,6 קישואים חצויים ו-2 בצלים
את הירקות מעמידים בצפיפות בסיר
הפעם הכנתי גם בצלים ממולאים

הכנת הבצלים פשוטה למדיי:
2 בצלים גדולים וקלופים
לחצות את הבצל מהאמצע לקצה
להעמיד בקערה עם מעט מים
להכניס למיקרו
אצלי זה לקח 7 דקות
להוציא ולקרר
כעת מקלפים את הגלדים בזהירות.

ממלאים כל ירק עד 3/4 מגובהו.

מכינים את נוזל הבישול:

2 קופסאות רסק עגבניות
4-5 כוסות מים
2 כפות שמן
תבלינים: מלח,פלפל שחור,פפריקה מתוקה,סוכר,כף גדושה אבקת מרק עוף

ממלאים את הירקות בנוזל ואת השאר יוצקים מסביב



לבשל כשעתיים.





החלטתי שזה בלבול מח לטגן קודם את הבשר

בצל ושום מטוגנים זו תוספת מבורכת למילוי

והפעם תיבלתי בכפית בהרט  לקילו בשר טחון





אין תגובות:

פרסום תגובה