יום שלישי, 14 בינואר 2014

פטריות ממולאות


רכיבים: 



פטריות שמפיניון גדולות 

1 בצל קצוץ 

מעט שמן 

1 פטריית פורטבלה  או 4-5 פטריות שמפיניון קצוצות

מלח 

פלפל שחור 

1/2 חבילת עירית  או בצל ירוק- רק הגבעולים

עלים מ 4 גבעולי בזיליקום 

1 גליל פרומעז 

פרורי לחם



תרסיס שמן



אופן הכנה: 



להסיר את הרגל מפטריות השמפיניון, לנגב ולהניח בתבנית חסינת אש. 






מילוי



לטגן את הבצל במעט שמן. להוסיף את רגלי הפטריות הקצוצות + פטריית פורטבלה חתוכה קטן. 






לאדות, לתבל במלח, פלפל שחור כשכל הנוזלים מתאדים להסיר מהאש ולקרר . 



לקצוץ חצי חבילת עירית, עלים מ-4 גבעולי בזיליקום, 1 גליל פרומעז



ולערבב לתוך  הפטריות שהתקררו . 






בעזרת כף למלא את הפטריות. 



לפזר מעל פרורי לחם לרסס בשמן. 



להוסיף לתבנית עם הפטריות מעט יין לבן יבש. 



לאפות בתנור ל- 25 דקות בחום 190 מעלות.


לפני האפיה 







ואפשר גם פרווה, בסגנון פרובנסאל
למלא את הפטריות בפטריות, עגבניות ועשבי תיבול


מילוי:
2 בצלים קצוצים
1 כף שום כתוש
3 עגבניות קלופות קצוצות
1/4 כוס יין לבן יבש
1 סלסלת פטריות פורטבלה +רגלי הפטריות -קצוצים גס
2 כפות פטרוזיליה קצוצה.

אופן ההכנה:

מזהיבים בשמן את הבצל
מוסיפים את השום
לאחר דקה מוסיפים את העגבניות הקצוצות ורבע כוס יין לבן יבש ומבשלים כ10 דקות
מוסיפים את הפטריות ומערבבים


מתבלים במלח,פלפל שחור
מבשלים עד שהנוזלים מתאדים
מסירים מהאש
מוסיפים את הפטריוזיליה הקצוצה.


בתבנית יוצקים מעט שמן, טובלים את החלק העליון של הפטריה בשמן,





ממלאים יוצקים רבע כוס מים לתבנית ואופים כ- 35 דקות



כמובן שיש עוד וריאציה לפטריות הממולאות

הפעם השתמשתי בפטריות פורטבלה די גדולות

והמילוי כלל:

1 בצל קצוץ
רגלי הפטריות ועוד 2-3 פקטיות קצוצות
חצי פלפל אדום חתוך לקוביות קטנות
4 גבעולי פטרוזיליה קצוצים
כפית גדושה שום כתוש
5-6 כפות בורגול מושרה במים רותחים
3 כפות אגוזי מלך קצוצים גס
כף סויה
מלח,פלפל שחור

ההכנה פשוטה למדי, פשוט מזהיבים את הבצל, מוסיפים את הפלפל
לכמה דקות
את הפטריות ומאדים עד שאין נוזלים



מוסיפים את שאר הרכיבים ומקררים



בעזרת כף ממלאים את הפטריות

ואופים כ- 25 דקות




הנה עוד אופציה למנה הנפלאה הזאת
שאפילו מתאימה לפסח

המילוי הפעם כלל:

 2 בצלים סגולים קצוצים מוזהבים בשמן
כפית שום כתוש
סלסלת פטריות שמפיניון קצוצים
100 גר' אגוזי פקאן קצוצים גס
מעט סויה, מלח ופלפל שחור

הרוטב בתבנית: 1/2 כוס סילאן
1/3 כוס סויה
1/4 כוס מים
מעט מלח ופלפל שחור




אין תגובות:

פרסום תגובה