רכיבים:
פטריות שמפיניון גדולות
1 בצל קצוץ
מעט שמן
1 פטריית פורטבלה או 4-5 פטריות שמפיניון קצוצות
מלח
פלפל שחור
1/2 חבילת עירית או בצל ירוק- רק הגבעולים
עלים מ 4 גבעולי בזיליקום
1 גליל פרומעז
פרורי לחם
תרסיס שמן
אופן הכנה:
מילוי
לאדות, לתבל במלח, פלפל שחור כשכל הנוזלים מתאדים להסיר מהאש ולקרר .
לקצוץ חצי חבילת עירית, עלים מ-4 גבעולי בזיליקום, 1 גליל פרומעז
בעזרת כף למלא את הפטריות.
לפזר מעל פרורי לחם לרסס בשמן.
להוסיף לתבנית עם הפטריות מעט יין לבן יבש.
לאפות בתנור ל- 25 דקות בחום 190 מעלות.
ואפשר גם פרווה, בסגנון פרובנסאל
למלא את הפטריות בפטריות, עגבניות ועשבי תיבול
מילוי:
2 בצלים קצוצים
1 כף שום כתוש
3 עגבניות קלופות קצוצות
1/4 כוס יין לבן יבש
1 סלסלת פטריות פורטבלה +רגלי הפטריות -קצוצים גס
2 כפות פטרוזיליה קצוצה.
אופן ההכנה:
מזהיבים בשמן את הבצל
מוסיפים את השום
לאחר דקה מוסיפים את העגבניות הקצוצות ורבע כוס יין לבן יבש ומבשלים כ10 דקות
מוסיפים את הפטריות ומערבבים
מתבלים במלח,פלפל שחור
מבשלים עד שהנוזלים מתאדים
מסירים מהאש
מוסיפים את הפטריוזיליה הקצוצה.
בתבנית יוצקים מעט שמן, טובלים את החלק העליון של הפטריה בשמן,
ממלאים יוצקים רבע כוס מים לתבנית ואופים כ- 35 דקות
ממלאים יוצקים רבע כוס מים לתבנית ואופים כ- 35 דקות
כמובן שיש עוד וריאציה לפטריות הממולאות
הפעם השתמשתי בפטריות פורטבלה די גדולות
והמילוי כלל:
1 בצל קצוץ
רגלי הפטריות ועוד 2-3 פקטיות קצוצות
חצי פלפל אדום חתוך לקוביות קטנות
4 גבעולי פטרוזיליה קצוצים
כפית גדושה שום כתוש
5-6 כפות בורגול מושרה במים רותחים
3 כפות אגוזי מלך קצוצים גס
כף סויה
מלח,פלפל שחור
ההכנה פשוטה למדי, פשוט מזהיבים את הבצל, מוסיפים את הפלפל
לכמה דקות
את הפטריות ומאדים עד שאין נוזלים
מוסיפים את שאר הרכיבים ומקררים
בעזרת כף ממלאים את הפטריות
ואופים כ- 25 דקות
הפעם השתמשתי בפטריות פורטבלה די גדולות
והמילוי כלל:
1 בצל קצוץ
רגלי הפטריות ועוד 2-3 פקטיות קצוצות
חצי פלפל אדום חתוך לקוביות קטנות
4 גבעולי פטרוזיליה קצוצים
כפית גדושה שום כתוש
5-6 כפות בורגול מושרה במים רותחים
3 כפות אגוזי מלך קצוצים גס
כף סויה
מלח,פלפל שחור
ההכנה פשוטה למדי, פשוט מזהיבים את הבצל, מוסיפים את הפלפל
לכמה דקות
את הפטריות ומאדים עד שאין נוזלים
מוסיפים את שאר הרכיבים ומקררים
בעזרת כף ממלאים את הפטריות
ואופים כ- 25 דקות
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה