יום ראשון, 18 בדצמבר 2016

שבת בצהרים מה אוכלים?


שבת בבוקר יום יפה
אחרי טעימה של עוגת גבינה וקפה
מגיע זמנה של סעודת הצהריים:
לא תמיד חייבים להתפרע, לפעמים הדברים הפשוטים הם הכי טעימים
היינו שמונה אכלנים אף אחד לא יצא רעב

ממרח חומוס

אנחנו לא אכלני חומוס גדולים
כבר מזמן הפסקתי לקנות כי בסופו של דבר יצא שזרקתי .
באחת השבתות טעמתי את החומוס שהכין בני
 ע"פ מתכון של החותן שלו -יוסי,
וממש אהבתי
ולא רק שאהבתי גם אימצתי, קלי קלות להכנה
אני יודעת מה יש בו
ואיכשהו הוא מתחסל

מה צריך?
1 קופסת שימורי חומוס
1 כוס טחינה טובה (אני קונה את זו של הר ברכה)
3/4 כוס מנוזלי החומוס
2 כפות שמן זית
מיץ מחצי לימון, או יותר
מעט כמון
1/2-1 כפית מלח
פלפל שחור

אופן ההכנה:

מכניסים את הרכיבים לקערת מעבד מזון וטוחנים למחית חלקה.
מתבלים בזהירות, עדיף בכמה פעמים
לטעום
ולהחליט אם צריך עוד
הגשתי את החומוס הנהדר עם פטריות מטוגנות עם בצל

רכיבים:

1 סלסלת פטריות חתוכות לפרוסות עבות
2 בצלים חתוכים לפרוסות
פפריקה
כורכום
כמון
אבקת מרק בצל
אבקת מרק פטריות
מלח
פלפל
כפית סויה

אופן ההכנה

מטגנים את הבצל בשמן עד עד הזהבה ומוסיפים את הפטריות, 
מחכים דקה מערבבים ומטגנים 2-3 דקות
מתבלים.

 מערבבים ומוסיפים 1/2 כוס מים. מביאים לרתיחה ומנמיכים לאש קטנה 
ומבשלים כ-10-12 דק' עד שהנוזלים מצטמצמים.
  


יחד עם פיתות ביס וסלט ערביקה גדול




 מסעדת ערביקה בבאר שבע היא ההשראה,
כולה סלט ירקות, במסעדה מקפידים על לפחות 15 סוגי ירקות שונים
בתיבול עדין, המון , אבל המון מיץ לימון, מלח ושמן, לא יותר ולא פחות וכל כך טעים



לעיקרית

פרגיות בצ'ילי ועוד
1 ק"ג פרגיות מנוקות משומן וחתוכות לפיסות בגודל כ- 5 ס"מ
חומרים למרינדה:

3/4 כוס צ'ילי מתוק

2 כפיות  שום כתוש

כף פפריקה מתוקה

מיץ מחצי לימון

מלח,פלפל גרוס

אופן הכנה:


מערבבים את כל הרכיבים יחד ומשרים בהם את הפרגיות כשעה

מטגנים במחבת מכל הצדדים

מעבירים לכלי חסין אש ואופים עוד כחצי שעה להשחמה.




טיפ קטן בעניין שאריות מהמילוי:

פעם כשהכנתי סיר ממולאים הממולאים היו בתפזורת
 והיה אפשר "לזרוק" מעל קציצות קטנות משארית המילוי, 
אך מאז שאני דוחסת את הממולאים בצפיפות בסיר וממלאה רק את חציו בנוזל
זה לא ממש מתאפשר.
הפעם לקחתי את המילוי צרתי קציצות, גלגלתי בפרורי לחם וטיגנתי
אממה האורז הרי לא מבושל
ופה השוס:
כשהממולאים היו מוכנים, העברתי אותם עם מעט רוטב לתבנית חסינת אש 
ואת הקציצות העברתי לסיר הרוטב
בישול קצר של כחצי שעה והאורז מתרככך וישלי עוד מנה לתפארת.
מאפה ירקות בסילאן:
על מצע קוסקוס
פרוסות גזר - בישול מוקדם במים מומלחים קלות
סלסלת פטריות שמפיניון קטנות
2 קישואים חתוכים לפרוסות
4 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות גדולות
2 בצלים חתוכים לשמיניות


סוג הירקות במאפה הוא כמובן לפי המצאי והטעם

אפשר לשלב פלפלים,קוביות חציל ועוד ועוד
רוטב:


1/4 כוס שמן

2 כפות אבקת מרק בצל

4 כפות סילאן

כף גדושה פפריקה מתוקה

2 כפות רוטב צ'ילי מתוק 

כף רוטב סויה

מלח ופלפל שחור

לערבב את הירקות היטב עם הרוטב
לאפות מכוסה, שעה בחום 180 מעלות ועוד כחצי שעה ללא כיסוי להשחמה
יש קצת רוטב וזו וריאציה מעולה למרק הירקות הקלאסי שמכינים לקוסקוס



גם הקינוח הפעם מהיר הכנה, כזה שכולם יאהבו
נו מה?
עוגת שוקולד כמובן, אם היא עשויה בתבנית מקושטת, אז בכלל 
היא נראית מיליון דולר

ככה:

רכיבים:

קערה 1:

1 כוס מים
3/4 כוס שמן
1/3 כוס קקאו מסונן

קערה 2:

2 כוסות קמח
1 שקית אבקת אפיה
1/2 1 כוסות סוכר
2 ביצים
1/2 1 מיכלים של מעדן וניל סויה (אלפרו)
1 כף תמצית רום

אופן ההכנה:

מחממים את הרכיבים בקערה 1
מאחדים עם קערה 2
מערבבים לבלילה אחידה
יוצקים לתבנית משומנת

אופים בחום 170 מעלות כ- 35 דקות

כשהעוגה מתקררת הופכים על צלחת הגשה




אפשר להגיש כך ואפשר לערבב במהירות ציפוי שוקולד
ולצקת על העוגה





יחד עם כדור גלידה יש יופי של סיום לארוחה.

תגובה 1: