יום ראשון, 1 בספטמבר 2024

הסוד לתיבול המופלא למעורב ירושלמי

 

עוד מתכון שחמק מתחת לרדאר , מתכון שמתגלגל אצלי כבר שנים לא מעטות, מקורו בספרה של אודטה

הוא אמנם מיועד למעורב ירושלמי אך אני התאמתי לטעמי המשפחה ומכינה 

מקוביות שווארמה הודו אדום או רצועות חזה עוף.

זה אחד המתכונים שמתאים יופי לממהרים שרוצים ארוחה בצ'יק

ליד סלט ירקות, מלא טחינה, עם או בלי פיתה טריה ליד.





מה צריך?

1/2 ק"ג קוביות שווארמה הודו אדום 

או

1/2 ק"ג חזה עוף חתוך לרצועות

2 בצלים חתוכים לרצועות ברוחב 1 ס"מ

תערובת התיבול:

1 כף מלח

1 כף פפריקה מתוקה

1 כף כמון

1/2 כף אבקת שום

1/2 כפית פלפל שחור


                                מערבבים את התבלינים ולוקחים כפית מהתיבול לכל 250 גר' בשר 


                                                       מניחים בצד לספיגת טעמים.

ואז פורסים את הבצלים

 ומטגנים במחבת עם 2 כפות שמן 


12 דקות בול- מדדתי 


                                                     מוסיפים את הבשר למחבת 


                          מקפיצים עם הבצלים 
3-5 דקות תלוי אם הבשר עדיין קר או שכבר

בטמפרטורת החדר.

 וזהו



סלט ירקות טרי, 




מתובל בהרבה מיץ לימון, מלח ושמן

טחינה סמיכה והביס מושלם


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה