יום רביעי, 4 בספטמבר 2024

פרגיות ופטריות

 

ממש לא חובה להפוך את המנה העיקרית לקינוח, 

אפשר פרגיות גם בלי תועפות דבש/צ'ילי מתוק/סילאן/טריאקי

ודומיהם, נדמה ששכחנו את הטעם הטבעי של העוף, עם מעט תבלינים , עשבי תיבול

אפילו גרידת לימון שיכולה להוסיף המון.

הפעם ויתרתי על תוספת ירקות, כי לא כולם חובבים ויצאה מנה עתירת טעמים

ברוטב קליל שישמח כל תוספת פחמימה שתבחרו.



רכיבים:

8 יח' פרגית

כפית אבקת בצל

כפית אבקת שום

כפית פפריקה מתוקה

1/4 כפית פפריקה מעושנת

1/2 כפית מלח

1/4 כפית פלפל שחור

2-3 כפות שמן זית

סלסלת פטריות שמפיניון פרוסות (10-14 יח')

3 כפות שמן

8 שיני שום כתוש

5-8 גבעולי פטרוזיליה קצוצים


אופן ההכנה:

מתבלים את נתחי הפרגית ומניחים לספיגת טעמים 

צורבים במעט שמן משני הצדדים




מוציאים את הנתחים ומניחים בצד. באותה מחבת מוסיפים שמן 

מזהיבים על להבה נמוכה את השום ומוסיפים את הפטריות


מחזירים את נתחי הפרגית, מוסיפים 1/4-1/3 כוס מים

מביאים לרתיחה, מתקנים תיבול, מוסיפים חלק מהפטרוזיליה וממשיכים

בבישול עד שהרוטב מצטמצם מעט




את המנה הזאת בחרתי ללוות באורז ירקרק

שבישלתי על בצל מטוגן, עם קוביות פלפל אדום, גרעיני תירס ושקית פטרוזיליה קצוצה

תיבלתי במלח, פלפל שחור וכורכום.



2 תגובות:

  1. מה זה שקית פטרוזיליה קצוצה?

    השבמחק
    תשובות
    1. אני קונה פטרוזיליה של חסלט =שקית ואת כולה אני קוצצת

      מחק