יום ראשון, 8 בספטמבר 2024

טארט לימון

 

טארט לימון אחד הטארטים האהובים עלי

פחות אוהבת את המרנג השרוף שבדר"כ מעטר את הטארט הזה.

ולכן מכינה אותו בזילוף שמנת מתוקה מוקצפת.

 

רכיבים:

בצק: (תבנית 25 ח"פ)

220 גר' קמח

1.5 גר' מלח

124 גר' חמאה חתוכה לקוביות

88 גר' אבקת סוכר

22 גר' קמח שקדים

44 גר' ביצים


אופן ההכנה:

מטמיעים את החמאה בחומרים היבשים, מוסיפים את הביצה ומעבדים לבצק

מרדדת בין 2 דפי אפיה , מעבירים לתבנית ומצמידים גם לדופן.

מחוררים עם מזלג ומקררת כשעה.

אופים בחום 170 מעלות אפיה עיוורת 20 דקות, 

מסירים את נייר האפייה והמשקולות ואופים עוד 10 דקות להזהבה קלה.

מוציאים מהתנור ומקררים  את הקלתית.


מלית לימון

155 גר' מיץ לימון (אפשר יותר מיץ*)

15 גר' קליפת  לימון מגוררת (אפשר יותר*)

384 גר' ביצים (6-7 ביצים)

245 גר' סוכר

38 גר' ג'לטין, מתפיחים עם 1/4 כוס מים (אפשר חצי מהכמות*)

244 גר' חמאה חתוכה לקוביות

בסיר שמים מיץ לימון, קליפת לימון, ביצים וסוכר על אש בינונית נמוכה מחממים תוך בחישה מתמדת

 (חשוב מאוד כדי שלא תתקבל חביתה) עד שהקרם

מסמיך- ברגע שמתחילה רתיחה, מסירים מהאש.

מוסיפים תוך בחישה את גוש הג'לטין וכשנמס מוסיפים את קוביות החמאה, 

מערבבים עד שהחמאה נמסה, מסננים.

מקררים

כשהקרם מתקרר יוצקים לקלתית ומעבירים למקרר לקירור מלא

לציפוי:

מקציפים את 2 שמנת המתוקה עם 3 שקיות סוכר וניל וכף סוכר

ומזלפים על העוגה הקרה

מעטרים בגרידת לימון








*בסוגריים הוספתי את התובנות שלי ביחס לפאי, למי שאוהבת חמוץ יותר

או את טעם קליפת הלימון מודגש יותר וגם מי שמעדיף את הטארט שלו טיפה פחות ג'לטיני

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה