יום רביעי, 11 בספטמבר 2024

פרגיות ותפוחי אדמה - ארוחה קלילה בתבנית אחת

 

כמה קל להכין את המנה הזאת.

בקיץ, כשהדבר האחרון שמתחשק הוא לבלות שעות במטבח

תודו לי על המנה הזאת.

גלו את השמחה שבמיקס חדש ומרגש לתיבול פרגיות ! 

הפכו את המנה הרגילה של הפרגיות  ליצירת מופת מלאת טעם עם טיפה של יצירתיות. 

 טעמים חדשים שמוסיפים טוויסט מענג לחוויית האוכל שלכם. 

אמצו את ההרפתקה של תיבול והעלו את הארוחה שלכם לגבהים חדשים!

אז כן כדאי להיזכר לפחות כמה שעות מראש כדי לתת לנתחי העוף זמן להנות עם התיבול

אבל זה הכל.



מה צריך?

רכיבים

1 ק"ג פרגיות

3 בצלים פרוסים לפלחים דקים

6-8 תפו"א פרוסים

תערובת תיבול:

1 כף שום גבישי

1כף תבלין גריל

1/3 כף טימין יבש

1/2 כפית פלפל שחור

1/2 כף פפריקה מתוקה

1/2 כף כורכום

כף מלח

3 כפות רוטב טריאקי

1/4 כוס שמן זית

אופן ההכנה:

מכינים את תערובת התיבול ומערבבים עם נתחי הפרגית

שמים בצד לפחות לכמה שעות לספיגת טעמים

מערבבים עם הבצלים הפרוסים.




בתבנית חסינת אש מסדרים פרוסות תפוחי אדמה, מפזרים קצת מלח



מסדרים מעל את נתחי הפרגית והבצלים



מכסים בנייר אפיה מקומט ואוטמים ביריעת אלומיניום

מעבירים לתנור לאפיה בחות 200 מעלות למשך שעה ורבע.

מסירים את הכיסוי

ממשיכים לאפות בחום 185 מעלות לצבע יפה למשך עוד 30 דקות


ירוקים ליד- ממש חובה, והפעם בקלי קלות שעועית ירוקה 

הקפצתי עם פטריות שמפיניון פרוסות, גפרורי גזר ואפונה

לתיבול מלח, מעט טריאקי, קליפת לימון מגוררת ומים




אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה