יום ראשון, 15 בספטמבר 2024

מתכון חדש לחלות - חלות טבעוניות

 

הסיניורית המופלאה הגיעה לאפות חלות ולא זו, אף הביאה מתכון חדש, אני

שהפעם פיניתי את הבמה לגברת מודה שהייתי קצת סקפטית, 

איזה חלות כבר יצאו בלי ביצים

נדהמתי, חלות כל כך טעימות יצאו, שאני לגמרי שוקלת לאמץ את המתכון הזה

 (של אתי אפינגר שהביאה מניסי גולדרייך) כמתכון  הבית לחלות של שבת



רכיבים:

2 קילו קמח

4 כפות שמרים יבשים

1/2 1 כוסות שמן

1 ליטר מים פושרים (4 כוסות אוניברסלי וקצת )

כוס סוכר

2 כפות מלח


אופן הכנה:

 שמים בקערת המיקסר את הסוכר והשמרים, מוסיפים את המים ומערבבים ידנית קלות לאיחוד.

 מכסה את הקערה ונותנת לשמרים לתסוס כ10 דקות (ככה רואים שהשמרים פעילים).

 מפעילה את המיקסר על מהירות הכי נמוכה ומוסיפה את השמן והקמח. 

כשהבצק מתחיל להתאחד אפשר להוסיף את המלח, ולשים על מהירות הכי נמוכה 

כ- 15 דקות

 מתפיחים את הבצק בקערה סגורה כשעה. ההתפחה משתנה בזמן (תלוי במזג האוויר)



כעת להכנת החלות:

מחלקת לכדורים של -120- 80 גרם מרדדים לעלה, ומגלגלים ומתחילים להאריך את הגליל.

ניתן לקלוע חלות מ- 4-8 רצועות, לקבל חלות במגוון גדלים

מתפיחה את החלות הקלועות כ-  40 דקות (לא מורחת ביצה לפני האפיה!!!!)




מברישים את החלות במים כדי שהשומשום ידבק

אופים בחום  200 מעלות טורבו כ-20 דקות עד משחים יפה

לא התאפקנו ופתחנו לחמניה אחת - חלום!



 למרוח (או לרסס) מיד כשמוציאה את החלות מהתנור בשמן זית.(אופציונאלי)


החלות של ראש השנה מעולם לא יצא וכל כך מוצלחות

אני נוהגת להכין לראש השנה חלות עגולות לסימן טוב, 

כי דבר עגול אין לו קץ וסוף והוא לסימן טוב לאריכות ימים בלי קץ ובלי סוף 

('תורת משה' מהדורה רביעאי). 

ויש צדיקים שאמרו שעושים כן כיון שחלות עגולות הם כעין צורת כתר 

לרמז מה שאומרים 'ויתנו לך כתר מלוכה'.

את הקליעות היפות מצאתי באינסטגרם של challahprince

לפני האפיה מרחתי אותן בחלמון לקבלת צבע מבריק ושחום






אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה